Οδηγίες χρήσης της εφαρμογής PrestaShop Photos Importer

29 Δεκ
2016
από τον/την Praxitelis Ikonomidisκατηγορία: Χρήσιμα Άρθρα
Το PrestaShop Product Photos Importer είναι μια εφαρμογή για μαζική και αυτόματη καταχώρηση φωτογραφιών προϊόντων από τον Η/Υ σας στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα. Η εφαρμογή αναλαμβάνει να μεταφέρει στο PrestaShop μαζικά μεγάλο όγκο φωτογραφιών, απευθείας από τον υπολογιστή σας με τελείως αυτόματο τρόπο!

Αφού ολοκληρωθεί η εγκατάσταση της εφαρμογής, μπορείτε να την εκτελέσετε από το αντίστοιχο εικονίδιο που θα δημιουργήσει το πρόγραμμα στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή σας.

Όταν ανοίξει η εφαρμογή θα εμφανιστει η παρακάτω μάσκα:ΠΡΟΣΟΧΗ! Πρωτού ξεκινήσετε τη διαδικασία θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η σύνδεση με την βάση δεδομένων του ηλεκτρονικού σας καταστήματος, είναι σωστή. Θα ελέγξετε αν πάνω δεξιά στη μάσκα εμφανίζεται το μήνυμα [ΟΚ] δίπλα στην αναφορά σύνδεσης με το PRESTASHOP.

Η εφαρμογή διαθέτει μια βηματική διαδικασία αποστολής των φωτογραφιών κατά την οποία θα πρέπει να γίνει συλλογή των δεδομένων που απαιτούνται για την επεξεργασία και αυτόματη αποστολή των εικόνων στο hosting server καθώς και για την σωστή αντιστοίχηση τους με τα προϊόντα στο PrestaShop.

Η διαδικασία ολοκληρώνεται σε 3 βήματα:

1. Έλεγχος προσωρινού τοπικού φακέλου αποθήκευσης των εικόνων

Στο πρώτο βήμα (STEP 1) θα πρέπει να δημιουργήσετε στον Η/Υ σας ένα φάκελο και μέσα στο φάκελο να αντιγράψετε ΟΛΕΣ τις φωτογραφίες που θέλετε να καταχωρήσετε μαζικά για τα προϊόντα σας στο PrestaShop. Θα πρέπει να μετονομάσετε την κάθε φωτογραφία ακριβώς όπως έχετε καταχωρήσει το πεδίο κωδικού του προϊόντος στο PrestaShop. Αν π.χ. έχετε ένα προϊόν με Reference code: K9847 τότε η φωτογραφία θα πρέπει να μετονομαστεί σε K9847.jpg . Εαν θέλετε να εισάγετε περισσότερες φωτογραφίες, θα δώσετε στα υπόλοιπα αρχεία με τη μορφή: K9847_2.jpg, K9847_3.jpg κτλ.Αφού αντιγράψετε όλες τις φωτογραφίες που θέλετε να μεταφερθούν μαζικά, πληκτρολογείτε την διαδρομή του φακέλου στο πρόγραμμα, στο πεδίο Source folder. Τέλος πατήστε το κουμπί CHECK δεξιά για να γίνει ο έλεγχος του φακέλου. Η εφαρμογή θα βρεί όλα τα αρχεία, θα τα καταμετρήσει και θα σας εμφανίσει σε μήνυμα πόσα αρχεία πρόκειται να μεταφερθούν.

Εαν επιθυμείτε η συσχέτιση να γίνει με το ID του προϊόντος από την βάση δεδομένων του PrestaShop και ΟΧΙ με τον κωδικό - reference θα πρέπει να ξε-τσεκάρετε την επιλογή "map reference field instead of product id".

2. Έλεγχος σύνδεσης με το λογαριασμό σας FTP στο οποίο είναι εγκατεστημένο το e-shop σας

Για να γίνει η μεταφορά των αρχείων στο server και η συσχέτιση τους θα πρέπει να καταχωρήσετε τα στοιχεία σύνδεσης στον Server μέσω FTP. Εαν δεν έχετε τα στοιχεία αυτά, μπορείτε να τα προμηθευτείτε από την εταιρεία που φιλοξενεί την ιστοσελίδα - e-shop σας. Εισάγετε τα στοιχεία και πατήστε το CHECK για να γίνει ο έλεγχος σύνδεσης. Εαν τα στοιχεία είναι σωστά θα σας βγάλει ένα πράσινο εικονίδιο και θα σας αφήσει να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα.

3. Έλεγχος φακέλου αρχείων PrestaShop στο FTP

Αφού συνδεθεί το πρόγραμμα στο FTP θα πρέπει να του δηλώσετε στο τελευταίο βήμα, σε ποιο φάκελο βρίσκονται τα αρχεία του ηλεκτρονικού καταστήματος PrestaShop. Συνήθως ο φάκελος θα έχει όνομα httpdocs ή webroot ή wwwroot. Πατήστε το τρίτο κουμπί CHECK για να γίνει ο έλεγχος. Αν βρεθούν σωστά τα αρχεία του e-shop σας, θα σας αφήσει να προχωρήσετε στην αποστολή, ενεργοποιώντας το κουμπί UPLOAD IMAGES.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΡΧΕΙΩΝ

Αφού ολοκληρωθούν όλα τα βήματα σωστά, το πρόγραμμα είναι έτοιμο να αποστείλει τα αρχεία στο PrestaShop και να τα συνδέσει με τα προϊόντα σας. Πατήστε το κουμπί UPLOAD IMAGES και περιμένετε μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Όταν τελειώσει, θα σας αναφέρει πόσα αρχεία μεταφέρθηκαν και συγχρονίστηκαν.

Μπορείτε να μπείτε στην διαχείριση του PrestaShop και να δείτε τις εικόνες να έχουν αντιστοιχηστεί στα προϊόντα σας!Ετικέτες:
  Praxitelis Ikonomidis

  Σχετικά με τον συντάκτη

  Praxitelis Ikonomidis

  Προγραμματιστής και επιχειρησιακός σύμβουλος για θέματα πληροφορικής. 22 χρόνια εμπειρίας σε τεχνολογίες σχεδίασης ιστοσελίδων και κατασκευής e-shop. Ο ιδανικός συνεργάτης σας σε θέματα Internet - web!

  Κατασκευή Ιστοσελίδων

  Η εταιρεία μας εξειδικεύεται στην κατασκευή ιστοσελίδων και eShop. Εξυπηρετούμε την ευρύτερη περιοχή της Θέρμης στη Θεσσαλονίκη αλλά και πελάτες μας σε ολόκληρη την Ελλάδα. Όλες οι ιστοσελίδες μας είναι responsive, ακολουθώντας τις πιο σύγχρονες τεχνικές σχεδίασης.

  Πλατεία Παραμάνα 10, Θέρμη, Θεσσαλονίκη
  2310 32 71 91

   Greek Site English Site

  copyright 2020 © i-xperts.gr