Ασφαλείς κωδικοί πρόσβασης ΤΩΡΑ!!

27 Οκτ
2015
από τον/την Praxitelis Ikonomidisκατηγορία: Τεχνολογικά Νέα
Δεν είναι και λίγοι οι χρήστες Η/Υ που έχουν μια τάση να χρησιμοποιούν "εύκολους" κωδικούς πρόσβασης για το e-mail τους, το web banking τους ή το λογαριασμό τους στο facebook. Δεν μπορούν να αντιληφθούν όμως τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει αυτό στην ίδια τους την ζωή!!

Η δικαιολογία "για να τον θυμάμαι εύκολα" μπορεί να κοστίσει πολλά τόσο στους ιδιώτες-απλούς χρήστες αλλά ακόμη περισσότερο στις επιχειρήσεις! Είναι σαν να φτιάχνετε στο σπίτι σας την εξόπορτα από χαρτί και να "προσκαλείτε" τους κλέφτες να παραβιάσουν το σπίτι σας.Σκεφτείτε τις επιπτώσεις στην επιχείρηση σας αν κάποιος παραβιάσει τον κωδικό πρόσβασης από το βασικό e-mail της εταιρείας σας και πουλήσει σημαντικές πληροφορίες που θα βρεί για τους πελάτες σας, οικονομικά στοιχεία, συναλλαγές τραπεζών κτλ στον ανταγωνιστή σας! Μπορείτε να φανταστείτε την ζημία που μπορεί να υποστεί η επιχείρηση σας? Είμαι σίγουρος ότι ΟΧΙ !

ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΤΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΑΣ ΤΩΡΑ! ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ!

Συνδεθείτε ΑΜΕΣΑ στο e-mail σας, το λογαριασμό σας στο Facebook, Twitter, Google Plus, Web banking, Paypal και αλλάξτε τον κωδικό πρόσβασης, εαν πιστεύετε ότι είναι εύκολο να τον βρεί κάποιος! ΜΗΝ χρησιμοποιείτε ιδιαίτερα απλούς κωδικούς πρόσβασης και ρουτίνες του στύλ: ημερομηνία γέννησης σας, το ονομα της κόρης/γιου/γυναίκας/σκύλου σας ή τον αρ. κυκλοφορίας του οχήματος σας! Σκεφτείτε ότι ο οποιοσδήποτε θα μπορούσε να δοκιμάσει κάτι από τα παραπάνω και να παραβιάσει το λογαριασμό σας με τις όποιες επιπτώσεις μπορεί να έχει κάτι τέτοιο! Σε εβδομαδιαία βάση αντιμετωπίζουμε αρκετές περιπτώσεις από χρήστες που υποκλέψαν τον κωδικό τους επειδή ήταν αρκετά εύκολος.

Μια καλή τεχνική είναι να χρησιμοποιείτε συνδυασμούς από ΑΡΙΘΜΟΥΣ, ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ και ΣΥΜΒΟΛΑ. Στην περίπτωση ενός σύνθετου κωδικού, δεν μπορεί να σπάσει εύκολα, ακόμη και αν ένας hacker χρησιμοποιήσει σύνθετους μηχανισμούς δημιουργίας τυχαίων κωδικών.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΥΚΟΛΩΝ ΚΩΔΙΚΩΝ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΤΟΥΝ ΣΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 5 ΛΕΠΤΑ:

12061977
giorgos123
NHY3222
12345678

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΚΩΔΙΚΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΤΟΥΝ ΕΥΚΟΛΑ:

Nikos!2021#_
2345#TakisFX!
Miltos2015!_

Θα πρέπει να θυμάστε ότι ένας κωδικός ΕΙΝΑΙ αρκετά σύνθετος και μπορείτε να κοιμάστε με ασφάλεια όταν:

α. Έχει τουλάχιστον ένα γράμμα μικρό και ένα κεφαλαίο
β. Περιέχει τουλάχιστον 1 αριθμό
γ. Περιέχει τουλάχιστον 1 σύμβολο ( π.χ. *&^#%$!)
δ. Εϊναι τουλάχιστον 8 χαρακτήρες σε μήκος

Εαν ο κωδικός που επιλέξατε ΔΕΝ τηρεί κάποια από τις παραπάνω προδιαγραφές να είστε σίγουρος ότι μπορούν πολύ εύκολα να τον παραβιάσουν και να σας υποκλέψουν οποιαδήποτε πληροφορία βρούν.

Εϊναι σημαντικό να ενημερώσετε το προσωπικό της εταιρείας σας, συνεργάτες, φίλους και γνωστούς να μεριμνήσουν για την ασφάλεια τους.
Ετικέτες:
  Praxitelis Ikonomidis

  Σχετικά με τον συντάκτη

  Praxitelis Ikonomidis

  Προγραμματιστής και επιχειρησιακός σύμβουλος για θέματα πληροφορικής. 17+ χρόνια εμπειρίας σε τεχνολογίες σχεδίασης ιστοσελίδων και κατασκευής e-shop. Ο ιδανικός συνεργάτης σας σε θέματα Internet - web!

  Κατασκευή Ιστοσελίδων

  Η εταιρεία μας εξειδικεύεται στην κατασκευή ιστοσελίδων και eShop. Εξυπηρετούμε την ευρύτερη περιοχή της Θέρμης στη Θεσσαλονίκη αλλά και πελάτες μας σε ολόκληρη την Ελλάδα. Όλες οι ιστοσελίδες μας είναι responsive, ακολουθώντας τις πιο σύγχρονες τεχνικές σχεδίασης.

  Πλατεία Παραμάνα 10, Θέρμη, Θεσσαλονίκη
  2310 32 71 91

  copyright 2020 © i-xperts.gr