Πώς να απογειώσετε τις πωλήσεις του e-shop σας με ελάχιστο κεφάλαιο

fa6c860c557f4795bdec7568fee239.jpg
30 Μαρ
2020
από τον/την Praxitelis Ikonomidisκατηγορία: Χρήσιμα Άρθρα

Πλέον όλες οι σύγχρονες εμπορικές επιχειρήσεις με σεβασμό στον εαυτό τους, διαθέτουν e-shop ή έστω ιστοσελίδα με προβολή των προϊόντων τους με τη μορφή ηλεκτρονικού καταλόγου. Ελάχιστες είναι οι επιχειρήσεις που έχουν καταφέρει να πουλήσουν χωρίς τη βοήθεια του skroutz.gr, bestprice.gr ή άλλου affiliate.

Οι λόγοι είναι πολλοί και ποικίλοι. Στείλαμε ένα ερωτηματολόγιο σε πελάτες και μή οι οποίοι είχαν/έχουν ηλεκτρονικό κατάστημα αλλά για διαφόρους λόγους δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Τους κάναμε την απλή ερώτηση: "Πού θεωρείτε ότι οφείλεται η αδυναμία του e-shop / ιστοσελίδας σας να αποδώσει τα μέγιστα, ή έστω να σας φέρει σημαντικό αριθμό παραγγελιών/πωλήσεων;"

Κάποιες απαντήσεις ήταν αναμενόμενες, κάποιες μας εξέπληξαν και κάποιες μας προβλημάτισαν.

Οι περισσότεροι απάντησαν: Δεν είχα χρόνο ή δεν είχα τους πόρους να το τρέξω (ανθρώπινο δυναμικό ή budget) ή δεν το διαφήμισα όσο θα έπρεπε. Κάποιοι απάντησαν: Το δοκίμασα, το διαφήμισα αλλά δεν είδα ανταπόκριση από τον κόσμο, με ελάχιστες ως μηδενικές παραγγελίες. Ελάχιστοι απάντησαν: Δεν είναι για εμένα, πιστεύω ότι το αντικείμενο μου δεν μπορεί να πουλήσει από το διαδίκτυο.

Το e-shop αποτελεί έναν ζωντανό οργανισμό. Αποτελεί την ηλεκτρονική εικόνα / βιτρίνα της επιχείρησης στο διαδίκτυο και θέλει ενασχόληση. Από την εμπειρία μας, θέλει περισσότερο χρόνο παρά χρήμα, για να αρχίσει να αποδίδει. Ο κάθε ιδιοκτήτης ενός e-shop θα πρέπει να αφιερώσει είτε άμεσα είτε έμεσα χρόνο και να ξεκινήσει να λειτουργεί το e-shop του. Όσο περισσότερος χρόνος επενδυθεί στην αρχή, τόσο περισσότερο θα αποδώσει το e-shop τα μέγιστα σε βάθος χρόνου.

Εαν έχετε e-shop και δεν γνωρίζετε πώς να το κάνετε να αποδώσει και να ξεκινήσει να πουλάει θα ήθελα να σας παροτρύνω με τις παρακάτω συμβουλές να ξεκινήσετε να το λειτουργείτε και να μην το αφήσετε στην τύχη του. Ποτέ δεν είναι αργα! Σας παρουσιάζω παρακάτω κάποιες σημαντικές συμβουλές που αν τις ακολουθήσετε ευλαβικά, σας εγγυόμαι προσωπικά ότι θα αποκτήσετε πολύ σύντομα ένα σημαντικό ΕΞΤΡΑ εισόδημα!

Workflow
A. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ
Αφιερώστε καθημερινά και προγραμματισμένα 1 ώρα από το χρόνο σας για 2 εβδομάδες για να εμπλουτίσετε το e-shop σας με περιεχόμενο, νέα προϊόντα, περισσότερα κείμενα στα προϊόντα που έχετε ήδη, βελτιστοποίηση των λέξεων-κλειδιών και ενημέρωση των τιμών των προϊόντων που έχουν αλλάξει.

Β. SOCIALIZING
Αν δεν έχετε ήδη, δημιουργήστε μια σελίδα στο Facebook και ένα προφίλ στο instagram και ξεκινήστε να προσκαλείτε φίλους,γνωστούς και πελάτες σας να κάνουν Like/follow τη σελίδα προφίλ σας. Επιπλέον βάλτε στο πρόγραμμα σας καθημερινά να δημοσιεύετε στο Facebook στη σελίδα σας, 2 από τα πιο δημοφιλή προϊόντα σας με απευθείας παράθεση του Link από το e-shop σας. Το ίδιο κάντε στο Instagram. Αν δεν γνωρίζετε τον τρόπο, αφήστε το στους ειδικούς!

Γ. E-MAIL MARKETING
Συγκεντρώστε τη λίστα των υπαρχόντων πελατών από το e-shop σας και στείλτε τους ένα καλοστημένο newsletter με 3 προϊόντα - κράχτες που θα βγάλετε σε ειδική προσφορά της εβδομάδας. Κάντε το τακτικά κάθε εβδομάδα και φροντίζετε να αφαιρείτε από τη λίστα όσους δηλώσουν ότι δεν επιθυμούν να λαμβάνουν e-mail από εσάς. Μπορείτε να στείλετε οργανωμένες καμπάνιες μαζικά χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες της Moosend ή του MailChimp

Δ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ON-PAGE SEO & MORE)
Ακολουθήστε όσο μπορείτε τα βήματα εσωτερικής βελτιστοποίησης του e-shop σας που σας περιγράφουμε σε αυτό το άρθρο: Πώς να αυξήσετε το Conversion Rate στο e-shop σας

Ε. ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ
Χρησιμοποιήστε κάποιες σημαντικές λέξεις-κλειδιά για τα προϊόντα σας και ψάξτε στο google για να δείτε ποιους ανταγωνιστές εμφανίζει στα αποτελέσματα πριν από εσάς. Σημειώστε κάπου τις σειρές κατάταξης για κάθε λέξη. Στη συνέχεια μπείτε στις σελίδες των ανταγωνιστών σας και μελετήστε προσεκτικά:

α) την ταχύτητα φορτώματος των σελίδων
β) την δομή των κατηγοριών
γ) τις τιμές των προϊόντων
δ) τα κείμενα και με ποιο τρόπο επαναλαμβάνουν κάποιες σημαντικές λέξεις-κλειδιά.

Στη συνέχεια προσπαθήστε στο δικό σας e-shop

a) να το κάνετε πιο γρήγορο
β) να δημιουργήσετε πιο εύκολη και περιεκτική δομή κατηγοριών
γ) να κάνετε καλύτερες τιμές/προσφορές
δ) να τοποθετήσετε καλύτερα πιο εμπορικά και περιεκτικά κείμενα/περιγραφές για τα πιο εμπορικά σας προϊόντα

Συνεχίζεται...

 

Praxitelis Ikonomidis

Σχετικά με τον συντάκτη

Praxitelis Ikonomidis

Προγραμματιστής και επιχειρησιακός σύμβουλος για θέματα πληροφορικής. 22 χρόνια εμπειρίας σε τεχνολογίες σχεδίασης ιστοσελίδων και κατασκευής e-shop. Ο ιδανικός συνεργάτης σας σε θέματα Internet - web!

Κατασκευή Ιστοσελίδων

Η εταιρεία μας εξειδικεύεται στην κατασκευή ιστοσελίδων και eShop. Εξυπηρετούμε την ευρύτερη περιοχή της Θέρμης στη Θεσσαλονίκη αλλά και πελάτες μας σε ολόκληρη την Ελλάδα. Όλες οι ιστοσελίδες μας είναι responsive, ακολουθώντας τις πιο σύγχρονες τεχνικές σχεδίασης.

I-xperts and Creative
Αλίκη Βουγιουκλάκη, Θέρμη 57001, Θεσσαλονίκη
2310 32 71 91
Γ.Ε.ΜΗ: 037670605000

 Greek Site English Site

Copyright 2022-2023 ©I-xperts and Creative