Πως ξεκίνησε το Internet

13 Φεβ
2011
από τον/την Praxitelis Ikonomidisκατηγορία: Τεχνολογικά Νέα

Το internet ήταν το αποτέλεσμα μίας φιλόδοξης σκέψης κάποιων ανθρώπων στις αρχές της δεκαετίας του 1960, οι οποίοι πρώτοι σκέφτηκαν την δυνατότητα της αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ υπολογιστικών συστημάτων σε επιστημονικό και στρατιωτικό επίπεδο.

Ο J.C.R. Licklider του M.I.T., πρώτος πρότεινε ένα παγκόσμιο δίκτυο υπολογιστών το 1962 και προσχώρησε στην Υπηρεσία Ερευνών Άμυνας (DARPA) για να το υλοποιήσει. Ο Leonard Kleinrock του M.I.T. και αργότερα του UCLA ανέπτυξε την θεωρία της ανταλλαγής πακέτων, η οποία ήταν η βάση των διαδικτυακών συνδέσεων.

Ο Lawrence Roberts του M.I.T. συνέδεσε έναν υπολογιστή στη Μασαχουσέτη με έναν στην Καλιφόρνια το 1965, μέσω τηλεφωνικής γραμμής. Η Θεωρία του Kleinrock για ανταλλαγή πακέτων είχε επιβεβαιωθεί. Ο Roberts εισχώρησε κι αυτός στην DARPA το 1966 με σκοπό την δημιουργία του ARPANET.

Το internet, τότε γνωστό ως ARPANET βγήκε στον «αέρα» το 1969, συνδέοντας 4 υπολογιστές στα εξής πανεπιστήμια (UCLA, Stanford Research Institute, UCSB, και the University of Utah).


Praxitelis Ikonomidis

Σχετικά με τον συντάκτη

Praxitelis Ikonomidis

Προγραμματιστής και επιχειρησιακός σύμβουλος για θέματα πληροφορικής. 22 χρόνια εμπειρίας σε τεχνολογίες σχεδίασης ιστοσελίδων και κατασκευής e-shop. Ο ιδανικός συνεργάτης σας σε θέματα Internet - web!

Κατασκευή Ιστοσελίδων

Η εταιρεία μας εξειδικεύεται στην κατασκευή ιστοσελίδων και eShop. Εξυπηρετούμε την ευρύτερη περιοχή της Θέρμης στη Θεσσαλονίκη αλλά και πελάτες μας σε ολόκληρη την Ελλάδα. Όλες οι ιστοσελίδες μας είναι responsive, ακολουθώντας τις πιο σύγχρονες τεχνικές σχεδίασης.

Πλατεία Παραμάνα 10, Θέρμη, Θεσσαλονίκη
2310 32 71 91

 Greek Site English Site

copyright 2020 © i-xperts.gr