Κερδίστε τη μάχη με το Google ακολουθώντας τον οδηγό μας

15 Νοε
2016
από τον/την Praxitelis Ikonomidisκατηγορία: Χρήσιμα Άρθρα
Σύμφωνα με προηγούμενο άρθρο, με τις τελευταίες αλλαγές, πολλές σελίδες έχουν χάσει την θέση τους στα αποτελέσματα αναζήτησης στο Google. Παρακάτω ακολουθούν μερικές χρήσιμες και απλές ενέργειες που μπορείτε να κάνετε τόσο κατά την κατασκευή της ιστοσελίδας σας (όσοι έχουν ήδη) όσο και στη σχεδίαση νέας ιστοσελίδας.

  1. Αποφύγετε να αντιγράφετε κείμενα - άρθρα από άλλες σελίδες. Αντιθέτως προτιμήστε να συντάξετε τα δικά σας άρθρα και κείμενα ώστε να υπάρχουν ΜΟΝΟ στην δική σας ιστοσελίδα!

  2. Προσπαθήστε να διατηρείτε την κεντρική ιδέα - αντικείμενο που διαπραγματεύεστε, σε όλες τις σελίδες του web site. Χωρίς να κάνετε κατάχρηση των επιθυμητών λέξεων - κλειδιών, προσπαθήστε να εισάγετε κάποιο περιγραφικό κείμενο του τι κάνει η κάθε σελίδα - τομέας του site σας. Εισάγετε τίτλους σε όλες τις σελίδες σας και κατατοπίστε τον επισκέπτη του site σχετικά με τα περιεχόμενα της κάθε επιμέρους σελίδας που θα επισκευτεί.

  3. Χρησιμοποιήστε τα social media! Δημοσιεύστε τα άρθρα σας στο facebook - twitter - blogger κ.α. και εισάγετε παραπομπές πίσω στο site σας. Ενημερώστε τους φίλους-γνωστούς-πελάτες σας για κάθε άρθρο που έχετε δημοσιεύσει στο site σας και μπορεί να τους ενδιαφέρει.

  4. Αποφύγετε τις άσκοπες επαναλήψεις των υπερσυνδέσμων εσωτερικά στο site σας. Μην το παρακάνετε με links που οδηγούν από την μια σελίδα στην άλλη και μπορεί να μπερδέψουν ή/και κουράσουν τον επισκέπτη σας. Επικεντρωθείτε σε λίγους και καλούς συνδέσμους προς τομείς του site σας που έχουν χρήσιμο υλικό (π.χ. ένα μεγάλο καθαρογραμμένο άρθρο που μπορεί να ενδιαφέρει πολλούς).

  5. Φροντίστε να ενημερώνετε ακόμη και σε καθημερινή βάση το site σας. Όποτε κάνετε αλλαγές σε κάποια σελίδα, φροντίστε τα περιεχόμενα - κείμενα να είναι μοναδικά, και μην επαναλαμβάνετε τα ίδια περιεχόμενα σε πολλές σελίδες. Κάθε σελίδα του site σας θα πρέπει να έχει ΜΟΝΑΔΙΚΟ περιεχόμενο και να εξυπηρετεί ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ σκοπούς.

  6. Η σχεδίαση της δομής της ιστοσελίδας σας θα πρέπει να είναι ξεκάθαρη και απλή. Αποφύγετε εκτεταμένες αναφορές σε σελίδες χαμηλής αξίας (είτε που δεν εξυπηρετούν κάποιο σκοπό, είτε που έχουν πολύ καιρό να ανανεωθούν τα περιεχόμενα τους).  Αντιθέτως εμπλουτίστε την σελίδα σας με links - μενού προς σελίδες υψηλης αξίας και με πλούσιο υλικό. Κατά την κατασκευή της ιστοσελίδας σας θα πρέπει να έχετε προνοήσει να υπάρχει ένα καλά δομημένο sitemap με  links προς όλες τις σελίδες του site σας.

  7. Δημοσιεύστε την ιστοσελίδα σας σε όλα τα social media και σε όσους καταλόγους επιχειρήσεων μπορείτε, κυρίως ελληνικούς. Φροντίστε να καταχωρήσετε την ιστοσελίδα σας σε κατηγορίες ανάλογου περιεχομένου με το δικό σας.

  8. Εντοπίστε και αφαιρέστε από την ιστοσελίδα σας συνδέσμους προς ανύπαρκτες σελίδες, λάθη - σφάλματα στον κώδικα, διπλότυπους τίτλους - περιγραφές, διπλότυπα άρθρα και γενικά σφάλματα που μπορεί να οδηγήσουν σε χαμηλή αξιολόγηση της σελίδας από την Google

  9. Ενσωματώστε, εαν δεν έχετε ήδη, κάποιο forum - blog - article section στο site σας που να διαπραγματεύεται το αντικείμενο σας. Ενθαρύνετε τον κόσμο να μπαίνει και να διαβάζει τα άρθρα σας ή να συμμετάσχει στις δημοσιεύσεις κειμένων. Όσο πιο πλούσια είναι μια σελίδα σε κείμενα και άρθρα, τόσο πιο "αγαπητή" γίνεται από το Google.

Θα πρέπει να θυμάστε πάντα ότι το Google ΛΑΤΡΕΥΕΙ τις ιστοσελίδες που ανανεώνουν συχνά τα περιεχόμενα τους και που είναι χρήσιμες ώς προς το κυρίως αντικείμενο που διαπραγματεύονται!
Praxitelis Ikonomidis

Σχετικά με τον συντάκτη

Praxitelis Ikonomidis

Προγραμματιστής και επιχειρησιακός σύμβουλος για θέματα πληροφορικής. 22 χρόνια εμπειρίας σε τεχνολογίες σχεδίασης ιστοσελίδων και κατασκευής e-shop. Ο ιδανικός συνεργάτης σας σε θέματα Internet - web!

Κατασκευή Ιστοσελίδων

Η εταιρεία μας εξειδικεύεται στην κατασκευή ιστοσελίδων και eShop. Εξυπηρετούμε την ευρύτερη περιοχή της Θέρμης στη Θεσσαλονίκη αλλά και πελάτες μας σε ολόκληρη την Ελλάδα. Όλες οι ιστοσελίδες μας είναι responsive, ακολουθώντας τις πιο σύγχρονες τεχνικές σχεδίασης.

I-xperts and Creative
Αλίκη Βουγιουκλάκη, Θέρμη 57001, Θεσσαλονίκη
2310 32 71 91
Γ.Ε.ΜΗ: 037670605000

 Greek Site English Site

Copyright 2022-2023 ©I-xperts and Creative