Πώς να κάνετε Social Media Marketing στην ιστοσελίδα σας!

01 Ιαν
2014
από τον/την Praxitelis Ikonomidisκατηγορία: Τεχνολογικά Νέα
Τα Social Media πλέον είναι ίσως η μοναδική εγγυημένη λύση αύξησης επισκεψιμότητας με ελάχιστο έως μηδενικό κόστος! Εαν μπορείτε να διαθέσετε 20-40 λεπτά από το χρόνο σας καθημερινά, μπορείτε σε λίγες εβδομάδες να αυξήσετε την επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα σας χωρίς να ξοδέψετε ούτε ευρώ! Δείτε πως...

ΒΗΜΑ 1. Οργανώστε την εικόνα της επιχείρησης σας στα Social Media

Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή social media (π.χ. Twitter, Facebook, Google+) και δημιουργήστε ένα προφίλ και μία σελίδα. Είναι κάτι ιδιαίτερα απλό και απαιτεί μόλις 1 ώρα! Συνδέστε την ιστοσελίδα σας με την σελίδα ή τον λογαριασμό σας. Συνεπώς, στην ιστοσελίδα σας θα πρέπει να τοποθετήσετε σε εμφανές σημείο ένα εικονίδιο με σύνδεσμο προς το κάθε media. Αντίστοιχα στο κάθε δίκτυο (π.χ. facebook) θα τοποθετήσετε ένα  σύνδεσμο με παραπομπή πίσω στην ιστοσελίδα σας.

Αναγράψτε καθαρά το αντικείμενο της επιχείρησης σας, γράψτε λίγα λόγια για τις υπηρεσίες που παρέχετε, και καταγράψτε όλα τα στοιχεία επικοινωνίας της επιχείρησης σας (όπου σας ζητηθούν). Τα κείμενα που θα βάλετε, φροντίστε να είναι σύντομα και περιεκτικά σε λέξεις-κλειδιά, και να περιγράφουν επακριβώς το αντικείμενο και τις υπηρεσίες σας.

Ολοκληρώνοντας  αυτές τις απλές κινήσεις έχετε καταφέρει να δημιουργήσετε ιδιαίτερα σημαντικά backlinks με λέξεις-κλειδιά προς την ιστοσελίδα σας!

Συμβουλευτείτε μας για σχεδίαση σελίδας στα Social Media


ΒΗΜΑ 2. Χτίστε fan group, followers

Αφού έχετε δημιουργήσει ένα προφίλ για την επιχείρηση σας, θα πρέπει να κάνετε κάποιες οργανωμένες κινήσεις να γίνει γνωστό στον κόσμο. Αυτό μπορεί φυσικά να επιτευχθεί ταχύτερα με πληρωμένες διαφημιστικές καμπάνιες (ppc marketing) αλλά υπάρχουν και αρκετοί πολύ πιο οικονομικοί τρόποι να το επιτύχετε!

  • Στείλτε προσκλήσεις σε όλους τους φίλους – fan σας. Συντάξτε ένα μήνυμα ότι δημιουργήσατε μια σελίδα και τους προσκαλείτε να την δουν, να σας πουν την γνώμη τους και αν θέλουν να γίνουν fan (facebook like, twitter follow, google +1). Στείλτε το σε γνωστούς και παρακαλέστε τους να το προωθήσουν ή να το μοιραστούν στο δικό τους προφίλ με δικές τους επαφές. Στο web marketing υπάρχουν πολλοί τρόποι να μεταδώσετε ένα μήνυμα και να διαβαστεί από χιλιάδες χρήστες σε σύντομο διάστημα.
  • Υποσχεθείτε ένα μικρό δώρο, κάτι χαμηλής αξίας για εσάς (π.χ. κάποιο προϊόν σας) εάν το Χ πρόσωπο σας φέρει περισσότερες από Υ επαφές να κάνουν like την σελίδα σας.
  • Οργανώστε ένα διαγωνισμό, ή δώστε ένα κίνητρο στους χρήστες για να γίνουν μέλη στην σελίδα σας. Π.χ. οι 100 πρώτοι που θα πάρουν μέρος στην κλήρωση για ένα γεύμα 2 ατόμων στο Χ εστιατόριο. Προσπαθήστε να γράφετε ένα άρθρο, ή να ανεβάζετε μια αστεία εικόνα ή ένα video σχετικά με το αντικείμενο σας, και να τοποθετείτε κάθε εβδομάδα μια παρόμοια ανακοίνωση.
  • Κάντε οργανωμένες κινήσεις. Ενημερώστε τους υπαλλήλους στην επιχείρηση σας να κάνουν το ίδιο με εσάς, για τις δικές τους επαφές. Βάλτε συγγενικά σας πρόσωπα να σας βοηθήσουν.
  • Ξεκινήστε να γράφετε άρθρα στην ιστοσελίδα σας (εάν υπάρχει αυτή η δυνατότητα). Δημιουργήστε ένα blog. Κάθε άρθρο θα το δημοσιεύετε σε όλα τα social media και θα καλείτε τους χρήστες εάν τους άρεσε, να το μοιράζονται. Με τον τρόπο αυτό, αρχίζετε να δημιουργείτε μια κινητικότητα η οποία θα αυξάνετε σε βάθος χρόνου.
  • Προβάλετε το άρθρο σας σε μεγαλύτερο κοινό. Χρησιμοποιήστε τις δυνατότητες promote π.χ. στο Facebook, για να δημοσιεύσετε το άρθρο σας σε μερικές εκατοντάδες ή και χιλιάδες άτομα, με κάποιο χαμηλό budget στην αρχή για να δείτε τι απήχηση θα έχει. Αυτό σίγουρα θα σας δώσει μια επιπλέον ώθηση!
  • Γραφτείτε σε σελίδες, groups με παρόμοιο με εσάς αντικείμενο. Στο Twitter, ακολουθήστε χρήστες ή ομάδες ή εταιρείες με αντίστοιχο αντικείμενο με εσάς. Θα δείτε ότι οι περισσότεροι θα κάνουν follow back. Με τον τρόπο αυτό 1. κερδίζετε fans – followers στη σελίδα σας, 2. μπορείτε να ενημερώνεστε καθημερινά για εξελίξεις στον κλάδο-αντικείμενο σας. Στο Facebook, εγγραφείτε σε groups, pages και κάνετε posts με links προς τα άρθρα σας, όπου σας δίνεται η δυνατότητα να το κάνετε. Διαβάστε άρθρα-Posts-comments των χρηστών ώστε να εντοπίσετε τις ανάγκες τους και… ίσως μπορείτε να τους βοηθήσετε!
  • Χρησιμοποιήστε τις λειτουργίες αποστολής προσκλήσεων. Π.χ. το Facebook, Twitter & Google+ σας δίνουν τη δυνατότητα να στείλετε προσκλήσεις προς όλες τις επαφές e-mail σας σε Gmail, Hotmail ή Outlook.

BHMA 3. Διαφήμιση των προϊόντων – υπηρεσιών σας

Αφού έχετε καταφέρει να δημιουργήσετε ένα σεβαστό κύκλο επαφών στα Social Media, ήρθε η ώρα να αρχίσετε να διαφημίζετε (με μέτρο) τις υπηρεσίες σας. Το τονίζω ΜΕ ΜΕΤΡΟ γιατί σε κανέναν δεν αρέσει ο βομβαρδισμός διαφημιστικών μηνυμάτων. Θα πρέπει να φροντίσετε να γράφετε κάποια χρήσιμα άρθρα, να αναρτάτε κάποιες φωτογραφίες ή videos και σε αραιά διαστήματα, να τοποθετείτε και μια διαφήμιση με Link προς την ιστοσελίδα σας. Με τον τρόπο αυτό θα διατηρήσετε το ενδιαφέρον των χρηστών και θα αποφύγετε τις αποχωρήσεις μελών από την σελίδα σας.

Να αποστέλλετε πάντα ευχές προς τους εορτάζοντες (δημοσίως ή και σε προσωπική βάση εάν είναι εφικτό), να αναρτάτε ευχετήριες κάρτες και να στέλνετε μόνο αισιόδοξα μηνύματα! Αποφύγετε να σχολιάζετε αρνητικά, και φυσικά αποφύγετε διακριτικά να διαξιφίζεστε δημοσίως για τον οποιοδήποτε λόγο με κάποιο από τα μέλη σας!

Δηλώστε δημοσίως ότι παρέχετε υποστήριξη για τα προϊόντα ή/και τις υπηρεσίες σας ΚΑΙ μέσω social media.

Τοποθετήστε κάποια προϊόντα ή υπηρεσίες που έχετε σε προσφορά για συγκεκριμένο όγκο, ή για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, στον τοίχο σας στο Facebook, ή με Tweet στο Tweeter. Τοποθετήστε ένα σύνδεσμο πίσω στο e-shop σας ή στην ιστοσελίδα σας!


Συνεχίζεται…….
Praxitelis Ikonomidis

Σχετικά με τον συντάκτη

Praxitelis Ikonomidis

Προγραμματιστής και επιχειρησιακός σύμβουλος για θέματα πληροφορικής. 22 χρόνια εμπειρίας σε τεχνολογίες σχεδίασης ιστοσελίδων και κατασκευής e-shop. Ο ιδανικός συνεργάτης σας σε θέματα Internet - web!

Κατασκευή Ιστοσελίδων

Η εταιρεία μας εξειδικεύεται στην κατασκευή ιστοσελίδων και eShop. Εξυπηρετούμε την ευρύτερη περιοχή της Θέρμης στη Θεσσαλονίκη αλλά και πελάτες μας σε ολόκληρη την Ελλάδα. Όλες οι ιστοσελίδες μας είναι responsive, ακολουθώντας τις πιο σύγχρονες τεχνικές σχεδίασης.

I-xperts and Creative
Αλίκη Βουγιουκλάκη, Θέρμη 57001, Θεσσαλονίκη
2310 32 71 91
Γ.Ε.ΜΗ: 037670605000

 Greek Site English Site

Copyright 2022-2023 ©I-xperts and Creative