Απαραίτητο το πιστοποιητικό SSL σε όλα τα eShop!

ssl-certificates1.jpg
27 Ιαν
2017
από τον/την Praxitelis Ikonomidisκατηγορία: Τεχνολογικά Νέα

Η Google ανακοίνωσε και επίσημα ότι στην νέα έκδοση του Google Chrome (έκδοση 56) από 1/1/2017 θα εμφανίζει μήνυμα ΜΗ ΑΣΦΑΛΟΥΣ τοποθεσίας σε όλους τους επισκέπτες ιστοσελίδων - eShop που διατηρούν φόρμες εγγραφών μελών και δεν διαθέτουν πιστοποιητικό SSL.

Το πιστοποιητικό SSL (Secure Socket Layer) είναι ένα πρωτόκολλο ασφάλειας που αγοράζεται από κάποια εταιρεία πιστοποίησης (π.χ. GeoTrust, GoDaddy, Comodo) και εγκαθίσταται σε ιστοσελίδες / eShop με σκοπό να παρέχει ασφάλεια κατά την μετάδοση ευαίσθητων δεδομένων μεταξύ του χρήστη και της ιστοσελίδας. Όσες ιστοσελίδες έχουν SSL ανακατευθύνουν τον χρήστη που θα τις επισκεφθεί σε τοποθεσία https://  και όχι http:// και εμφανίζεται στον browser η ένδειξη ασφαλούς τοποθεσίας με μια κλειδαριά και την ένδειξη "Secured by XXX".

SSL Secured

Η Google ξεκίνησε με αυτή την πολιτική σαν αρχή ενός μακροχρόνιου πλάνου να γίνουν SSL Secure όλες οι ιστοσελίδες στο διαδίκτυο. Ώς τώρα μόνο οι τράπεζες και κάποια eShop χρησιμοποιούσαν SSL γιατί δεν ήταν απαραίτητο για όλες τις ιστοσελίδες. Από το 2014 όμως η Google ανακοίνωσε επίσημα ότι το SSL στις ιστοσελίδες θα γίνει απαραίτητο στοιχείο και μάλιστα επιβεβαίωσαν ότι το SSL αποτελεί ranking signal δηλαδή δίνει πόντους στην ιστοσελίδα για να καταλάβει υψηλότερες θέσεις στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Προς το παρόν, η προειδοποίηση θα εμφανίζεται ΜΟΝΟ στο Google Chrome και μόνο σε ιστοσελίδες που διαθέτουν φόρμες εγγραφής / εισόδου χρήστη (δηλαδή κυρίως σε eShop και forum) και σε μελλοντικά Updates θα το εφαρμόσουν για όλες τις ιστοσελίδες, ακόμη και αυτές που έχουν μόνο μια φόρμα επικοινωνίας.

Αυτό δημιουργεί την ανάγκη στην επιχείρηση που διαθέτει eShop ή απλό membership να αγοράσει και να εγκαταστήσει πιστοποιητικο SSL και επιπλέον να αλλάξει την ηλεκτρονική της διεύθυνση σε https://.

Τι αλλάζει για την ιστοσελίδα;

Η Google ανακοίνωσε επίσης ότι όσες ιστοσελίδες εγκαταστήσουν SSL και αλλάξουν την διεύθυνση τους σε https:// ΔΕΝ θα χάσουν θέσεις στα οργανικά αποτελέσματα. Με λίγα λόγια δεν θα επειρεαστεί αρνητικά το PageRank των σελίδων εφόσον δεν γίνουν άλλες εσωτερικές αλλαγές. Αντιθέτως όσες σελίδες εντοπίσει ότι προχώρησαν στην αλλαγή, θα τις επιβραβεύσει και θα τις ανεβάσει ψηλότερα στα αποτελέσματα.

Όπως και να έχει, η εμφάνιση και μόνο προειδοποιητικού μηνύματος ασφάλειας από τους χρήστες που συνδέονται σε μια ιστοσελίδα από Google Chrome θα αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα και θα επειρεάσει σίγουρα αρνητικά την επισκεψιμότητα σε ιστοσελίδες - eShop χωρίς SSL.

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ το ειδοποιητήριο μήνυμα της Google που μου ήρθε σε e-mail και αποφάσισα να εγκαταστήσω SSL και στην ιστοσελίδα i-xperts.gr.

Τι πρέπει να κάνω αν αποφασίσω να εγκαταστήσω πιστοποιητικό SSL στην ιστοσελίδα μου;

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας, να μας αναφέρετε την ιστοσελίδα σας και να σας ενημερώσουμε σχετικά με το κόστος αρχικής εγκατάστασης και το κόστος ετήσιας ανανέωσης του πιστοποιητικού. Εαν διαθέτετε πακέτο φιλοξενίας στην εταιρεία μας, θα σας κάνουμε έκπτωση για την ετήσια ανανέωση του πιστοποιητικού και θα ενσωματωθεί στο κόστος ετήσιας ανανέωσης του hosting για την ιστοσελίδα σας.

Η ιστοσελίδα μου χρειάζεται SSL;

Εαν η ιστοσελίδα σας είναι eShop ή εαν υπάρχει έστω και μία φόρμα εγγραφής στοιχείων χρήστη με πεδία όπως ονοματεπώνυμο, κωδικό πρόσβασης κτλ τότε ΣΙΓΟΥΡΑ χρειάζεστε SSL. Εαν διαθέτετε μόνο μια φόρμα επικοινωνίας, δεν είναι απαραίτητο.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ εαν επιθυμείτε την εγκατάσταση SSL στην δική σας ιστοσελίδα.

Πηγή: η επίσημη ανακοίνωση της Google
Praxitelis Ikonomidis

Σχετικά με τον συντάκτη

Praxitelis Ikonomidis

Προγραμματιστής και επιχειρησιακός σύμβουλος για θέματα πληροφορικής. 22 χρόνια εμπειρίας σε τεχνολογίες σχεδίασης ιστοσελίδων και κατασκευής e-shop. Ο ιδανικός συνεργάτης σας σε θέματα Internet - web!

Κατασκευή Ιστοσελίδων

Η εταιρεία μας εξειδικεύεται στην κατασκευή ιστοσελίδων και eShop. Εξυπηρετούμε την ευρύτερη περιοχή της Θέρμης στη Θεσσαλονίκη αλλά και πελάτες μας σε ολόκληρη την Ελλάδα. Όλες οι ιστοσελίδες μας είναι responsive, ακολουθώντας τις πιο σύγχρονες τεχνικές σχεδίασης.

I-xperts and Creative
Αλίκη Βουγιουκλάκη, Θέρμη 57001, Θεσσαλονίκη
2310 32 71 91
Γ.Ε.ΜΗ: 037670605000

 Greek Site English Site

Copyright 2022-2023 ©I-xperts and Creative