Corona Virus: Ευκαιρία ή απειλή για το ηλεκτρονικό εμπόριο;

63fb58a1a1db40d89427912976806b.jpg
25 Μαρ
2020
από τον/την Praxitelis Ikonomidisκατηγορία: Χρήσιμα Άρθρα

Ο καταστροφικός και θανατηφόρος ιός Corona virus (COVID-19) ήρθε δυστυχώς πάνω στη χειρότερη στιγμή στην προσπάθεια της ελληνικής οικονομίας να ανακάμψει. Εκτός από τον ανθρώπινο παράγοντα-υγεία προξένησε σημαντικές ζημιές σε όλους σχεδόν τους κλάδους της οικονομίας ΠΛΗΝ του ηλεκτρονικού εμπορίου και κάποιων άλλων κλάδων.

Πολλές επιχειρήσεις έκλεισαν από το νόμο και ακόμη περισσότερες αναγκάζονται να υπολειτουργούν ή να λειτουργούν από απόσταση. Το κλείσιμο της αγοράς και των καταστημάτων δημιουργεί μια ευκαιρία τόσο στους επιχειρηματίες όσο και στους καταναλωτές να δοκιμάσουν τις δυνατότητες που τους προσφέρει το e-commerce. Ακόμη και οι πιο σκληροπυρηνικοί και αρνητικοί με τις αγορές από απόσταση, είναι αναγκασμένοι λόγο των περιστάσεων να πουλάνε και να αγοράζουν εκμεταλλευόμενοι τα εργαλεία του διαδικτύου καθώς δεν υπάρχει πλέον άλλη διέξοδος.Ο κόσμος έχει κλειστεί στα σπίτια του. Για όσο διαρκέσει αυτή η κατάσταση, όλοι μας λίγο πολύ είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε τις αγορές μας με ασφάλεια από τα χιλιάδες e-shops που υπάρχουν στην Ελλάδα (αλλά και στο εξωτερικό).

Η αγορά από ένα e-shop μας δίνει κάποια σημαντικά πλεονεκτήματα:

α) Ασφάλεια, ασφάλεια, ασφάλεια. Δεν κινδυνεύουμε να μεταδώσουμε ή να κολλήσουμε τίποτα αφού όλη η διαδικασία γίνεται από απόσταση. Χωρίς να βγούμε από το σπίτι, χωρίς να έρθουμε σε επαφή με κόσμο, χωρίς να συμπληρώσουμε φόρμες!

β) Ευκολία, οικονομία, ταχύτητα: Με τα εργαλεία αναζήτησης, μπορούμε να βρούμε το προϊόν που θέλουμε εύκολα και γρήγορα σε μερικά δευτερόλεπτα! Το προσθέτουμε στο καλάθι αγορών, πληρώνουμε με την κάρτα μας και σε μερικά κλικ.... έχουμε το προϊον στην πόρτα μας.

Γ) Απόθεμα, διαθεσιμότητα: "δεν μπορούσα να βρώ μάσκες πουθενά όσα φαρμακεία και να επισκέφθηκα. Μπήκα στο internet και με μια αναζήτηση βρήκα ένα e-shop που πουλούσε χονδρική και σε 2 μέρες είχα στο σπίτι 2 κουτιά των 50 τεμαχίων" Στο internet θα βρείτε ΠΑΝΤΑ αυτό που θέλετε, ακόμη και αν δεν βρίσκετε διαθέσιμα στην τοπική αγορά. Στη χειρότερη περίπτωση μπορείτε να παραγγείλετε ότι θέλετε από την Amazon ή το e-bay από το εξωτερικό και απλά να κάνετε υπομονή παραπάνω μέρες για την παράδοση.

Ωστόσο θα πρέπει να προσέχετε κατά τις δικτυακές αγορές σας από τα e-shop:

α) να προσέχετε πολύ κατά την πληρωμή σας με πιστωτική κάρτα ότι το e-shop τηρεί όλες τις προδιαγραφές, έχει SSL (https://) αναφέρει στη φόρμα επικοινωνίας ή στους όρους χρήσης τα πλήρη στοιχεία της επιχείρησης και τηλέφωνο επικοινωνίας. Επίσης σημαντικό είναι να ελέγξετε ότι έχει αναρτημένη την πολιτική απορρήτου και συμμορφώνεται με τον Ευρωπαϊκό κανονισμό G.D.P.R.

β) με δεδομένη την τρέχουσα κατάσταση καραντίνας, θα γράφετε σημειώσεις στην παραγγελία σας και θα επιμένετε, ο μεταφορέας να σας παραδίδει το δέμα από απόσταση

γ) όταν λαμβάνετε το δέμα θα το ψεκάζετε εξωτερικά και αφού ξεπακετάρετε το δέμα με αντισηπτικό σπρέι (εφόσον είναι εφικτό) το ίδιο και τα τυχόν ρέστα από τον μεταφορέα. Καλό πλύσιμο τα χέρια μετά το άνοιγμα της συσκευασίας!

ΕΙΣΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ; ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ
Praxitelis Ikonomidis

Σχετικά με τον συντάκτη

Praxitelis Ikonomidis

Προγραμματιστής και επιχειρησιακός σύμβουλος για θέματα πληροφορικής. 22 χρόνια εμπειρίας σε τεχνολογίες σχεδίασης ιστοσελίδων και κατασκευής e-shop. Ο ιδανικός συνεργάτης σας σε θέματα Internet - web!

Κατασκευή Ιστοσελίδων

Η εταιρεία μας εξειδικεύεται στην κατασκευή ιστοσελίδων και eShop. Εξυπηρετούμε την ευρύτερη περιοχή της Θέρμης στη Θεσσαλονίκη αλλά και πελάτες μας σε ολόκληρη την Ελλάδα. Όλες οι ιστοσελίδες μας είναι responsive, ακολουθώντας τις πιο σύγχρονες τεχνικές σχεδίασης.

Πλατεία Παραμάνα 10, Θέρμη, Θεσσαλονίκη
2310 32 71 91

 Greek Site English Site

copyright 2020 © i-xperts.gr