Εισαγωγή στο WordPress και στο WooCommerce

20 Οκτ
2021
από τον/την Praxitelis Ikonomidisκατηγορία: Online Σεμινάρια / Webinars

1. Εισαγωγή στο WordPress

Το WordPress είναι μια πλατφόρμα που σχεδιάστηκε με αρχικό στόχο να βοηθάει τους bloggers και τους designers να κατασκευάζουν εύκολα και γρήγορα ένα απλό blog από κάποια online εργαλεία. Αργότερα με την βοήθεια των άπειρων plugins σε συνδυασμό με τις ανάγκες μιας ευέλικτης και οικονομικής λύσης για την σχεδίαση απλών ιστοσελίδων, εξελίχθηκε ραγδαία ώστε να καλύψει ακόμη και τις πιο μεγάλες απαιτήσεις σε web design & development.

Η δύναμη και η μεγάλη επιτυχία του wordpress δεν οφείλεται στον πυρήνα του αλλά στα plugins που το συνοδεύουν. Υπάρχουν πλέον δεκάδες χιλιάδες plugins για να υποστηρίξουν και την πιο ιδιότροπη/ ιδιόμορφη απαίτηση σε μια ιστοσελίδα. Τα περισσότερα είναι τελείως δωρεάν και άλλα είναι εμπορικά, τα οποία με ενα μικρό κόστος ξεκλειδώνουν προηγμένες λειτουργίες.

Πλέον υπολογίζεται ότι το 35-40% των ιστοσελίδων παγκοσμίως έχουν κατασκευαστεί σε WordPress. Αντιλαμβάνεστε συνεπώς την δύναμη και την επιρροή της συγκεκριμένης πλατφόρμας.

2. Εισαγωγή στο WooCommerce

Το WooCommerce είναι ουσιαστικά ένα πολυ-λειτουργικό plugin που εγκαθίσταται στο Wordpress και μετατρέπει εύκολα μια απλή ιστοσελίδα σε ένα πλήρως εξοπλισμένο και δυναμικά αναπτυσσόμενο e-shop. Με την ανάπτυξη του WooCommerce οι εταιρείες development υλοποίησαν με την πάροδο του χρόνου και τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες των e-shops, χιλιάδες άλλα plugins. Τα plugins αυτά είτε συνδυάζονται με την τεχνική υποδομή του WooCommerce ή λειτουργούν τελείως ανεξάρτητα προσδίδοντας νέα τεχνικά χαρακτηριστικά.

Οποιοδήποτε ηλεκτρονικό κατάστημα έχει υλοποιηθεί σε WooCommerce έχει να απολαμβάνει τα εξής προνόμια:

  1. Αξιοπιστία & Υποστήριξη

    Η ιστοσελίδα καθώς και όλα τα plugins αναβαθμίζονται διαρκώς με νεότερες εκδόσεις, παρέχοντας ολοένα και περισσότερα τεχνικά χαρακτηριστικά, μεγαλύτερη ασφάλεια και επιδιορθώσεις λειτουργικών προβλημάτων.

  2. Επεκτασιμότητα

    Δυνατότητα αναβάθμισης του e-shop εξ ολοκλήρου ή τμηματικά. Οποιαδήποτε είναι η απαίτηση του επιχειρηματία, με ένα ελάχιστο κόστος και με την βοήθεια των plugins από το Wordpress marketplace μπορεί να υλοποιηθεί. Δεν υπάρχει κανένα όριο, κανένας περιορισμός στις δυνατότητες και τα τεχνικά ενός WooCommerce e-shop.

  3. Ευκολία – Ευελιξία

    Το περιβάλλον διαχείρισης του e-shop σας είναι τόσο έξυπνα σχεδιασμένο ώστε να μπορούν να το λειτουργήσουν ακόμη και αρχάριοι ή χρήστες με περιορισμένες γνώσεις Η/Υ ή συστημάτων CMS. Η δομή του WordPress σαν σύστημα διαχείρισης περιεχομένων σας δίνει τη δυνατότητα να δουλεύετε γρήγορα παράγωντας αποτέλεσμα σε πραγματικούς χρόνους και αυτό θα το δείτε και στα επόμενα κεφάλαια.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί

 

Praxitelis Ikonomidis

Σχετικά με τον συντάκτη

Praxitelis Ikonomidis

Προγραμματιστής και επιχειρησιακός σύμβουλος για θέματα πληροφορικής. 22 χρόνια εμπειρίας σε τεχνολογίες σχεδίασης ιστοσελίδων και κατασκευής e-shop. Ο ιδανικός συνεργάτης σας σε θέματα Internet - web!

Κατασκευή Ιστοσελίδων

Η εταιρεία μας εξειδικεύεται στην κατασκευή ιστοσελίδων και eShop. Εξυπηρετούμε την ευρύτερη περιοχή της Θέρμης στη Θεσσαλονίκη αλλά και πελάτες μας σε ολόκληρη την Ελλάδα. Όλες οι ιστοσελίδες μας είναι responsive, ακολουθώντας τις πιο σύγχρονες τεχνικές σχεδίασης.

I-xperts and Creative
Αλίκη Βουγιουκλάκη, Θέρμη 57001, Θεσσαλονίκη
2310 32 71 91
Γ.Ε.ΜΗ: 037670605000

 Greek Site English Site

Copyright 2022-2023 ©I-xperts and Creative