Χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με το e-mail σας

07 Ιουν
2017
από τον/την Praxitelis Ikonomidisκατηγορία: Χρήσιμα Άρθρα
Εαν αντιμετωπίζετε προβλήματα με το e-mail σας είτε στην αποστολή είτε στην λήψη παρακαλούμε διαβάστε το παρακάτω άρθρο με τις συμβουλές που σας παρέχουμε σε κάθε περίπτωση.

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Α. Προσπαθείτε να στείλετε κάποιο e-mail και ο παραλήπτης σας ΔΕΝ το λαμβάνει ποτέ. Σας έρχεται εσάς πίσω ένα μήνυμα που λέει: Quota for this mail account has been exceeded, please try again later. Ή κάτι παρόμοιο.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ - ΛΥΣΗ: Αυτό το μήνυμα έρχεται από τον mail server του παραλήπτη αυτόματα και σημαίνει ότι το mailbox του παραλήπτη έχει γεμίσει και δεν μπορεί να δεχτεί άλλα μηνύματα. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να τηλεφωνήσετε στον παραλήπτη (εαν τον γνωρίζετε) και να τον ενημερώσετε ώστε να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για να μπορεί να λαμβάνει e-mails.

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Β. Προσπαθείτε να στείλετε e-mail και κάποιοι παραλήπτες δεν το λαμβάνουν και έρχεται σε εσάς επιστροφή μηνύματος με ένα μήνυμα όπως το παρακάτω: Failed to deliver your message - user unknown ή this user does not have a yahoo account ή user account not found on our server
ΑΠΑΝΤΗΣΗ - ΛΥΣΗ: Το e-mail που προσπαθείτε να στείλετε είναι λάθος είτε γιατί το έχετε γράψει λάθος, είτε δεν υφίσταται πλέον ( ο χρήστος το έχει απενεργοποιήσει).


ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Γ. Προσπαθείτε να στείλετε e-mail και σας γυρνάει επιστροφή με ένα μύνημα όπως το παρακάτω:
Failed to deliver your message to recepient: georgos@domainnamecompany.gr - host / domain not found. ή domain does not exist ή host does not exist
ΑΠΑΝΤΗΣΗ - ΛΥΣΗ: Το domain που προσπαθείτε να στείλετε π.χ. domainnamecompany.gr δεν υπάρχει είτε γιατί το έχετε γράψει λάθος, είτε γιατί έχει λήξει. Άρα κανένα e-mail κάτω από το domain αυτό ΔΕΝ υφίσταται πλέον.

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Δ. Προσπαθείτε να στείλετε e-mail σε κάποιες διευθύνσεις τυχαία και σας γυρνάει πίσω μήνυμα όπως το παρακάτω:
host mail.inyourcity.gr[136.243.155.46] said: 554 5.7.1 Service unavailable; Client host [95.129.40.196] blocked using sbl-xbl.spamhaus.org ή παρόμοιο μήνυμα που αναφέρει blacklist ή μπλοκάρισμα του Mailserver.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ - ΛΥΣΗ: Ο mailserver σας έχει μπλοκαριστεί ή έχει μπεί σε μαύρη λίστα! Θα πρέπει να επικοινωνήσετε άμεσα με την εταιρεία που σας παρέχει το hosting - φιλοξενία των e-mails σας για να προχωρήσουν σε απαραίτητες ενέργειες για να αφαιρεθεί ο mail server σας από τις μαύρες λίστες ώστε να μπορείτε να στείλετε e-mails.

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Ε. Ξαφνικά δεν λαμβάνετε e-mail από κανέναν ενώ λαμβάνατε κανονικά.
ΠΙΘΑΝΕΣ ΑΙΤΙΕΣ:
α. Έχει γεμίσει το mailbox σας και ο mailserver ΔΕΝ δέχεται πλέον νέα μηνύματα. Στην περίπτωση αυτή, παρακαλώ διαβάστε εδώ τη λύση που σας προτείνουμε.
β. Έχει λήξει το πακέτο φιλοξενίας σας για το/τα e-mail σας ή έχει λήξει το domain που συνδέεται με το/τα e-mail σας. Παρακαλούμε, επικοινωνήστε μαζί μας εαν φιλοξενούμε την ιστοσελίδα ή το domain σας.
γ. Έχετε ενεργοποιήσει κάποιο antivirus που μπλοκάρει τα εισερχόμενα e-mails ή έχετε ενεργοποιήσει κάποιο firewall ή internet security πρόγραμμα. Δοκιμάστε να απενεργοποιήσετε ή να απεγκαταστήσετε το πρόγραμμα που νομίζετε ότι μπορεί να μπλοκάρει τα εισερχόμενα σας και δοκιμάστε ξανά.

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΤ. Όταν πατάτε Αποστολή/Λήψη ή όταν ανοίγετε το Outlook ή κάποιο άλλο πρόγραμμα διαχείρισης e-mails σας εμφανίζεται ένα παράθυρο να εισάγετε ξανά το e-mail και τον κωδικό πρόσβασης σας ενώ πρίν δεν εμφανιζόταν.
ΠΙΘΑΝΕΣ ΑΙΤΙΕΣ:
α. Έχετε αλλάξει τον κωδικό σας και δεν έχει αποθηκευτεί ο νέςο κωδικός στο πρόγραμμα
β. Έχει λήξει το πακέτο φιλοξενίας ή το domain
γ. Έχει γίνει κάποιο λάθος με τις ρυθμίσεις του e-mail σας στο πρόγραμμα

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Ζ. Μπορείτε να παραλάβετε e-mail κανονικά αλλά δεν μπορείτε να στείλετε (σας βγάζει σφάλμα κατά την αποστολή).
ΠΙΘΑΝΕΣ ΑΙΤΙΕΣ:
α. Έχετε καταχωρημένες λάθος ρυθμίσεις για το e-mail σας. Στην περίπτωση αυτή μπορείτε να συμβουλευτείτε τον οδηγό εγκατάστασης e-mail που έχουμε γράψει για τους πελάτες μας (Hosting)
β. Ο πάροχος internet σας μπλοκάρει την αποστολή e-mail. Επικοινωνήστε με τον πάροχο σας (π.χ. otenet) και ρωτήστε τον αν μπλοκάρει την πόρτα 25 ή 110.
γ. Εαν στο e-mail έχετε επισυνάψει κάποιο αρχείο μεγάλου μεγέθους, υπάρχει περίπτωση να σας μπλοκάρει ο mail server την αποστολή. Δοκιμάστε να στείλετε χωρίς την επισύναψη ή να στείλετε ένα μικρότερο αρχείο. Θα πρέπει να θυμάστε ότι οι περισσότεροι mail servers δεν δέχονται επισυνάψεις που ξεπερνούν σε σύνολο τα 10 mbytes.

Praxitelis Ikonomidis

Σχετικά με τον συντάκτη

Praxitelis Ikonomidis

Προγραμματιστής και επιχειρησιακός σύμβουλος για θέματα πληροφορικής. 22 χρόνια εμπειρίας σε τεχνολογίες σχεδίασης ιστοσελίδων και κατασκευής e-shop. Ο ιδανικός συνεργάτης σας σε θέματα Internet - web!

Κατασκευή Ιστοσελίδων

Η εταιρεία μας εξειδικεύεται στην κατασκευή ιστοσελίδων και eShop. Εξυπηρετούμε την ευρύτερη περιοχή της Θέρμης στη Θεσσαλονίκη αλλά και πελάτες μας σε ολόκληρη την Ελλάδα. Όλες οι ιστοσελίδες μας είναι responsive, ακολουθώντας τις πιο σύγχρονες τεχνικές σχεδίασης.

I-xperts and Creative
Αλίκη Βουγιουκλάκη, Θέρμη 57001, Θεσσαλονίκη
2310 32 71 91
Γ.Ε.ΜΗ: 037670605000

 Greek Site English Site

Copyright 2022-2023 ©I-xperts and Creative