Ρύθμιση του e-mail σας στο Outlook

15 Δεκ
2016
από τον/την Praxitelis Ikonomidisκατηγορία: Χρήσιμα Άρθρα
Ο ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΟΔΗΓΟΣ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝ ΤΑ E_MAIL ΤΟΥΣ Η ΤΟ DOMAIN ΤΟΥΣ ΣΕ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ SERVERS!

Το πρόγραμμα Microsoft Outlook 2007-2016 έρχεται συνήθως εγκατεστημένο μαζί με το Microsoft Office. Εαν το έχετε εγκατεστημένο ή έχετε στον υπολογιστή σας κάποιο άλλο πρόγραμμα διαχείρισης e-mails όπως Outlook Express, Microsoft Mail, κτλ μπορείτε να στήσετε το εταιρικό σας e-mail και να διαχειρίζεστε τα e-mail σας ή/και τις επαφές ηλ. ταχυδρομείου ακολουθώντας τον παρακάτω οδηγό:

ΒΗΜΑ 1. Ανοίξτε το πρόγραμμα και πλοηγηθείτε στην επιλογή: Εργαλεία (Tools) -> Λογαριασμοί ή Λογαριασμοί Ηλ. Ταχυδρομείου, ή Ρυθμίσεις Λογαριασμών (Account Settings). Εαν έχετε ανοίξει το Outlook για πρώτη φορά ακολουθήστε τον οδηγό εγκατάστασης ενος καινούριου λογαριασμού.

ΒΗΜΑ 2. Ακολουθήστε αυτό το βήμα σε περίπτωση που σας έχει ανοίξει ο οδηγός (wizard). Συμπληρώστε τα στοιχεία που σας ζητάει ο οδηγός εγκατάστασης. Aν σας ζητήσει τον τύπο του λογαριασμού θα επιλέξετε POP3 ή HTTP ή Web Mail Account (ανάλογα με τις επιλογές που έχετε). Εαν σας εμφανίζει μια επιλογή για να τσεκάρετε που θα έχει ένα μήνυμα της μορφής "χειροκίνητες ρυθμίσεις του λογαριασμού (manually configure settings)". Τσεκάρετε την επιλογή και πατάτε επόμενο. Εαν σας ζητήθεί να επιλέξετε τύπο υπηρεσίας (E-mail service) επιλέξτε internet e-mail. Στη συνέχεια ακολουθήστε τις οδηγίες από το βήμα 4.

ΒΗΜΑ 3. Εαν δεν ανοίξατε το Outlook για πρώτη φορά και πλοηγηθήκατε στην επιλογή Ρυθμίσεις λογαριασμών: Στην καρτέλα που θα σας ανοίξει θα δείτε μια λίστα από λογαριασμούς ηλ. ταχυδρομείου που είναι ήδη εγκατεστημένοι. Πατήστε στην επιλογή ΝΕΟΣ λογαριασμός, ή Δημιουργία (New). Εαν σας ανοίξει ο οδηγός δημιουργίας νέου λογαριασμού, ακολουθήστε τις οδηγίες από το Βήμα 2.  Σε αντίθετη περίπτωση προχωρήστε στο βήμα 4.

ΒΗΜΑ 4. Εισάγετε τα στοιχεία που σας ζητάει: Ονοματεπώνυμο - όνομα λογαριασμού, εισάγετε το πλήρες ονοματεπώνυμο - επωνυμία σας (π.χ. Παπαδόπουλος Κώστας ή SonicSoft S.A.), την διεύθυνση e-mail (π.χ. sales@mydomain.gr). Για τα πεδία username - password, θα εισάγετε ως username ΟΛΟΚΛΗΡΗ τη διεύθυνση e-mail σας, και ως password τον κωδικό πρόσβασης που χρησιμοποιείτε για το e-mail. Προσοχή στη χρήση κεφαλαίων-πεζών!

Εαν σας ζητάει τύπο ηλ. ταχυδρομείου, επιλέξτε POP3 ή POP (ΌΧΙ Imap)

Στο πεδίο διακομιστής εισερχόμενης αλληλογραφίας ή Incoming Mail Server, ή διακομιστής εισερχομένων:  Aν το e-mail σας είναι το sales@mydomain.gr εσείς σαν διακομιστή θα εισάγετε το mail.mydomain.gr

Στο πεδίο διακομιστής εξερχόμενης αλληλογραφίας ή Outgoing Mail Server, ή διακομιστής εξερχομένων (SMTP) εισάγετε ακριβώς το ίδιο με την παραπάνω ρύθμιση.

Ξε-τσεκάρετε την επιλογή σύνδεσης μέσω ασφαλούς πιστοποίησης κωδικού (require logon with Secure Password Authentication - SPA)How to Connect your Email with Outlook

Πατήστε το κουμπί "Περισσότερες Ρυθμίσεις" ή "Ρυθμίσεις για Προχωρημένους" (More Settings). Κατόπιν, πατήστε στην καρτέλα "Διακομιστής ΕΞερχομένων" (Outgoing Server). Εαν σας εμφανίζει μια ρύθμιση "Ο διακομιστής εξερχομένων (SMTP) απαιτεί ταυτοποίηση των στοιχείων μου (My outgoing server requires authentication) ή κάποιο παραπλήσιο μήνυμα, τσεκάρετε την επιλογή και πατήστε ΟΚ.

Τέλος, πατήστε το κουμπί "Έλεγχος Ρυθμίσεων" (Test Settings) , και εαν όλα είναι ΟΚ, κλείστε το παράθυρο που έκανε το τεστ και Πατήστε το κουμπί "Επόμενο" ή "Αποθήκευση" ή "Τελος" και είσαστε έτοιμοι!

Δοκιμάστε να στείλετε ή να λάβετε μήνυμα, και πατήστε το κουμπί "Αποστολή - Λήψη" (send/receive) όποτε θέλετε να ελέγξετε για νέα μηνύματα. Εαν αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα επικοινωνήστε μαζί μας.

Ετικέτες:
  Praxitelis Ikonomidis

  Σχετικά με τον συντάκτη

  Praxitelis Ikonomidis

  Προγραμματιστής και επιχειρησιακός σύμβουλος για θέματα πληροφορικής. 22 χρόνια εμπειρίας σε τεχνολογίες σχεδίασης ιστοσελίδων και κατασκευής e-shop. Ο ιδανικός συνεργάτης σας σε θέματα Internet - web!

  Κατασκευή Ιστοσελίδων

  Η εταιρεία μας εξειδικεύεται στην κατασκευή ιστοσελίδων και eShop. Εξυπηρετούμε την ευρύτερη περιοχή της Θέρμης στη Θεσσαλονίκη αλλά και πελάτες μας σε ολόκληρη την Ελλάδα. Όλες οι ιστοσελίδες μας είναι responsive, ακολουθώντας τις πιο σύγχρονες τεχνικές σχεδίασης.

  I-xperts and Creative
  Αλίκη Βουγιουκλάκη, Θέρμη 57001, Θεσσαλονίκη
  2310 32 71 91
  Γ.Ε.ΜΗ: 037670605000

   Greek Site English Site

  Copyright 2022-2023 ©I-xperts and Creative