Προσοχή στα Phishing, Distortion e-mails

email-hacking-min.jpg
27 Μαρ
2023
από τον/την Praxitelis Ikonomidisκατηγορία: Τεχνολογικά Νέα

Έχετε λάβει πρόσφατα e-mails από κάποιους "hackers" που ισχυριζονται ότι σας έχουν υποκλέψει τον κωδικό e-mail; Μάλιστα, σε κάποια e-mails καταγράφουν μέσα στο e-mail και κάποιον από τους κωδικούς πρόσβασης που χρησιμοποιούσατε ή χρησιμοποιείτε. Σας απειλούν ότι αν δεν τους πληρώσετε σε Bitcoin θα διαρεύσουν προσωπικά σας δεδομένα, βίντεο ή θα υποκλέψουν αρχεία από τον υπολογιστή σας.

Κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Τα e-mails αυτά είναι άκρως παραπλανητικά και είτε τους πληρώσετε είτε όχι ΔΕΝ μπορούν να σας κάνουν τίποτα. Εϊναι τα λεγόμενα distortion / phishing e-mails που έχουν σκοπό να σας αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά απειλώντας σας κατ αυτό τον τρόπο. Θα πρέπει να τα αγνοήσετε, να τα διαγράψετε από το inbox σας και να μην δώσετε σημασία γενικά στις απειλές αυτού του τύπου.

Θα αναρωτιέστε ΠΩΣ βρήκαν τον κωδικό σας. Η απάντηση είναι ότι έχουν χακάρει κάποιες ιστοσελίδες και έχουν υποκλέψει κωδικούς πρόσβασης μελών και προφανώς κάποιες από τις ιστοσελίδες που χάκαραν εντόπισαν και δικά σας στοιχεία.

Αυτό που σας προτείνουμε σε αυτές τις περιπτώσεις αν δεν έχετε αλλάξει τον κωδικό σας και χρησιμοποιείτε τον κωδικού που σας αναγράφουν στο e-mail να τον αλλάξετε ΑΜΕΣΑ όπου τον χρησιμοποιείτε. Θα πρέπει να επιλέξετε πιο περίπλοκους κωδικούς πρόσβασης που περιέχουν περισσότερα ψηφία, συνδυασμούς χαρακτήρων αριθμών και γραμματων. ΠΟΤΕ μην αφήνετε σημειώσεις στον υπολογιστή σας με τους κωδικούς πρόσβασης σας.

Πάντα πρέπει να φροντίζετε να έχετε στον υπολογιστή εγκατεστημένο και ενημερωμένο antivirus, antimalware ώστε να εντοπίζει έγκαιρα το κακόβουλο λογισμικό και να το αφαιρεί από τον υπολογιστή σας.

Ετικέτες:
Praxitelis Ikonomidis

Σχετικά με τον συντάκτη

Praxitelis Ikonomidis

Προγραμματιστής και επιχειρησιακός σύμβουλος για θέματα πληροφορικής. 22 χρόνια εμπειρίας σε τεχνολογίες σχεδίασης ιστοσελίδων και κατασκευής e-shop. Ο ιδανικός συνεργάτης σας σε θέματα Internet - web!

Κατασκευή Ιστοσελίδων

Η εταιρεία μας εξειδικεύεται στην κατασκευή ιστοσελίδων και eShop. Εξυπηρετούμε την ευρύτερη περιοχή της Θέρμης στη Θεσσαλονίκη αλλά και πελάτες μας σε ολόκληρη την Ελλάδα. Όλες οι ιστοσελίδες μας είναι responsive, ακολουθώντας τις πιο σύγχρονες τεχνικές σχεδίασης.

I-xperts and Creative
Αλίκη Βουγιουκλάκη, Θέρμη 57001, Θεσσαλονίκη
2310 32 71 91
Γ.Ε.ΜΗ: 037670605000

 Greek Site English Site

Copyright 2022-2023 ©I-xperts and Creative