Ρεκόρ πωλήσεων από e-shop με θεαματική αύξηση κατά 20% στην Ελλάδα!

11 Νοε
2015
από τον/την Praxitelis Ikonomidisκατηγορία: Τεχνολογικά Νέα
Τα τελευταία 5 χρόνια τα ηλεκτρονικά καταστήματα - eShop στην Ελλάδα πληθαίνουν με εκρηκτικούς ρυθμούς! Συγκεκριμένα  σύμφωνα με έκθεση του E-commerce Europe για τις επιδόσεις των χωρών το 2014, η Ελλάδα βρέθηκε στην 5η θέση στον κλάδο του E-commerce με ρυθμούς ανάπτυξης που ξεπέρασαν το 20% !!. Σύμφωνα με την ίδια έκθεση, ο τζίρος που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα στο ηλεκτρονικό εμπόριο τη χρονιά που πέρασε ανήλθε σε 3,85 δισ. ευρώ.

Όπως φαίνεται από την έρευνα, ένας μεγάλος όγκος επιχειρηματιών αναζητώντας λύσεις στην κρίση και την πτώση των λιανικών/χονδρικών πωλήσεων, επενδύουν πλέον στο e-επιχειρείν. Αρκετές επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται ΜΟΝΟ από τα eShop αφού ένα eShop έχει ελάχιστα κόστη συντήρησης και δεν απαιτεί ενοίκια βιτρίνας ή μεγάλες αποθήκες όπως επίσης και μίσθωση προσωπικού. Έτσι τα οικονομικά οφέλη που έχει μια μικρή/μικρομεσαία επιχείρηση που δραστηριοποιείται αποκλειστικά και μόνο μέσω e-shop είναι τεράστια! Επιπλέον το ρίσκο μιας νεοφυούς επιχείρησης που επιθυμεί να επενδύσει σε ένα e-shop είναι ελάχιστο, ακόμη περισσότερο αφού τόσο η κατασκευή ενός eShop όσο και η διαφήμιση του χρηματοδοτούνται από Ευρωπαικά προγράμματα (ΕΣΠΑ 2014-2020).

Όσον αφορά τον καταναλωτή, ένα eShop αποτελεί ένα ασφαλές και εύκολο περιβάλλον αναζήτησης προϊόντων και υπηρεσιών αφού μπορεί ο καθένας με την άνεση του χωρίς κόπο/ταλαιπωρία να βρεί αυτό που θέλει, στις καλύτερες δυνατές τιμές, αφιερώνοντας ελάχιστο χρόνο! Επιπλέον πολλές εταιρείες για να δελεάσουν τους πελάτες τους, δίνουν σε προϊόντα εκπτώσεις για αγορές μόνο από το internet.

Εν τω μεταξύ οι προβλέψεις για το 2015 είναι θετικές αφού αναμένεται 6 στους 10 οnline καταναλωτές να αυξήσουν την αξία των online αγορών τους και μόνο 1 στους 10 να μειώσει. Πολύ σημαντικά είναι τα κριτήρια που επηρεάζουν την εμπιστοσύνη του καταναλωτή για να επιλέξει ένα ηλεκτρονικό κατάστημα. Οι παράγοντες: ασφάλεια συναλλαγών, χαμηλές τιμές, γρήγορη εξυπηρέτηση, ταχύτητα και ευχρηστία φαίνεται να είναι οι σημαντικότεροι συντελεστές επιτυχίας ενός eShop.

Εαν επιθυμείτε να σας ενημερώσουμε για την διαδικασία κατασκευής - υλοποίησης και χρήσης ενός eShop καθώς και για το κόστος απόκτησης και συντήρησης, επικοινωνήστε μαζί μας! Κατασκευάζουμε eShop από το 2007! Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

Praxitelis Ikonomidis

Σχετικά με τον συντάκτη

Praxitelis Ikonomidis

Προγραμματιστής και επιχειρησιακός σύμβουλος για θέματα πληροφορικής. 22 χρόνια εμπειρίας σε τεχνολογίες σχεδίασης ιστοσελίδων και κατασκευής e-shop. Ο ιδανικός συνεργάτης σας σε θέματα Internet - web!

Κατασκευή Ιστοσελίδων

Η εταιρεία μας εξειδικεύεται στην κατασκευή ιστοσελίδων και eShop. Εξυπηρετούμε την ευρύτερη περιοχή της Θέρμης στη Θεσσαλονίκη αλλά και πελάτες μας σε ολόκληρη την Ελλάδα. Όλες οι ιστοσελίδες μας είναι responsive, ακολουθώντας τις πιο σύγχρονες τεχνικές σχεδίασης.

Πλατεία Παραμάνα 10, Θέρμη, Θεσσαλονίκη
2310 32 71 91

 Greek Site English Site

copyright 2020 © i-xperts.gr