Μεταφράσεις στα e-shop - πολυγλωσσικότητα

build-multilingual-website.jpg
01 Μαϊ
2020
από τον/την Praxitelis Ikonomidisκατηγορία: Χρήσιμα Άρθρα

Πώς μπορείτε να βλάψετε σημαντικά το SEO και την κατάταξη σας στο google υλοποιώντας ενα πολύγλωσσο site

Όλοι σχεδόν οι επιχειρηματίες που θέλουν να φτιάξουν είτε e-shop είτε μια απλή εταιρική ιστοσελίδα, μας ζητάνε να έχει 1-2 ή παραπάνω ξένες γλώσσες χωρίς κάποιο ιδιαίτερο λόγο. Ακόμη και e-shop που δραστηριοποιούνται ΜΟΝΟ στην Ελλάδα μας ζητάνε μεταφράσεις για το e-shop τους και επιλογή Αγγλικών χωρίς να έχει τύχει ποτέ να πουλήσουν κάτι στο εξωτερικό.

Η προσθήκη μιας δεύτερης, τρίτης ...κ.ο.κ. ξένης γλώσσας σε ένα e-shop ή σε μια ιστοσελίδα δημιουργεί νέες ανάγκες ενημέρωσης των κειμένων σε ΟΛΟ το υλικό του ιστότοπου για τις επιπλέον γλώσσες και ΟΧΙ μόνο στα μενου. Για να μην κινδυνεύει μια ιστοσελίδα να "τιμωρηθεί" από τις μηχανές αναζήτησης και ειδικά από τη Google και χάσει σημαντικές θέσεις στα οργανικά αποτελέσματα θα πρέπει να έχει μοναδικό περιεχόμενο.

Εαν έστω και μια υπο-σελίδα, άρθρο ή προϊόν δεν μεταφραστεί σε όλες τις γλώσσες και παραμείνει το ίδιο κείμενο π.χ. στα Ελληνικά και στα Αγγλικά, η Google θεωρεί ότι οι 2 σελίδες έχουν το ίδιο περιεχόμενο και: στην καλύτερη περίπτωση θα αγνοήσει εντελώς την μια από τις 2 ενώ στη χειρότερη περίπτωση θα βάλει ποινή και στις 2 σελίδες, μειώνοντας σημαντικά την κατάταξη τους στις αναζητήσεις ή και εξαφανίζοντας τες από το ευρετήριο.

Πελάτης μας, έχασε σημαντικές θέσεις σε αναζητήσεις στη Google πάνω στο αντικείμενο του και υποβιβάστηκαν οι εσωτερικές σελίδες/links του e-shop του όταν αποφάσισε να προσθέσει επιλογή μετάφρασης περιεχομένων στα Αγγλικά χωρίς όμως να μεταφράσει τα προϊόντα του! Έτσι η Google θεώρησε ότι το site έχει duplicate (διπλότυπο) περιεχόμενο για 2.500 υπο-σελίδες και υποβάθμισε όλες αυτές τις σελίδες!

Συνεπώς, εμείς σαν σύμβουλοι δικτυακών εφαρμογών συμβουλεύουμε πάντα τους πελάτες μας, να δημιουργούν πολύγλωσσο site ή e-shop ΜΟΝΟ όταν είναι εντελώς απαραίτητο (π.χ. δραστηριοποιείται η εταιρεία και στο εξωτερικό) και έχουν τους πόρους ή το ανθρώπινο δυναμικό να ενημερώνουν την ιστοσελίδα τους κανονικά με πλήρεις και σωστές μεταφράσεις σε όσες γλώσσες έχουν επιλέξει να παρέχουν στον επισκέπτη.

Praxitelis Ikonomidis

Σχετικά με τον συντάκτη

Praxitelis Ikonomidis

Προγραμματιστής και επιχειρησιακός σύμβουλος για θέματα πληροφορικής. 22 χρόνια εμπειρίας σε τεχνολογίες σχεδίασης ιστοσελίδων και κατασκευής e-shop. Ο ιδανικός συνεργάτης σας σε θέματα Internet - web!

Κατασκευή Ιστοσελίδων

Η εταιρεία μας εξειδικεύεται στην κατασκευή ιστοσελίδων και eShop. Εξυπηρετούμε την ευρύτερη περιοχή της Θέρμης στη Θεσσαλονίκη αλλά και πελάτες μας σε ολόκληρη την Ελλάδα. Όλες οι ιστοσελίδες μας είναι responsive, ακολουθώντας τις πιο σύγχρονες τεχνικές σχεδίασης.

I-xperts and Creative
Αλίκη Βουγιουκλάκη, Θέρμη 57001, Θεσσαλονίκη
2310 32 71 91
Γ.Ε.ΜΗ: 037670605000

 Greek Site English Site

Copyright 2022-2023 ©I-xperts and Creative