Πρόγραμμα e-λιανικό για κατασκευή e-shop με επιδότηση 5000 ευρώ

e-lianiki-epidotisi-kataskevis-eshop.jpg
12 Ιαν
2021
από τον/την Praxitelis Ikonomidisκατηγορία: Επιδοτήσεις

Ξεκινάει τέλη Ιανουαρίου η νέα δράση του ΕΣΠΑ e-Λιανικό που θα επιδοτεί κατά 100% την κατασκευή νέου e-shop ή την αναβάθμιση υπάρχοντος e-shop για πολύ μικρές, μικρές επιχειρήσεις. Η Δράση e-λιανική έχει στόχο την επιχορήγηση πολύ μικρών, μικρών μεσαίων επιχειρήσεων επιχειρήσεων για την δημιουργία ή την αναβάθμιση ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop) προκειμένου να στηριχθεί η λειτουργία τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας κορωνοϊού (COVID-19) και να διασφαλιστεί η συνέχεια της εμπορικής τους δραστηριότητας.

Επιδοτούνται μέχρι 5000 ευρώ σε υφιστάμενες ή νεοσύστατες επιχειρήσεις που έχουν κύρια δραστηριότητα τους το λιανικό εμπόριο, διατηρούν φυσικό κατάστημα και η λειτουργία τους έχει ανασταλεί για τουλάχιστον μία ημέρα από την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020 και μετά.


Επιλέξιμες επιχειρήσεις


Α. Υφιστάμενες, με ημερομηνία έναρξης δραστηριότητας έως και τις 30/09/2019

Β. Νεοσύστατες, οι οποίες έχουν συσταθεί από 01/10/2019 και μετά και μέχρι τις 07/11/2020

Ως έναρξη επιλεξιμότητας δαπανών ορίζεται η 18η Μαρτίου 2020.

Η Δράση αναμένεται να προκηρυχθεί μέχρι τις 30/1/2021 και η περίοδος υποβολής θα ανακοινωθεί επίσημα στην Πρόσκληση και θα έχει διάρκεια τουλάχιστον τριάντα (30) ημέρες (τέλη Φεβρουαρίου - αρχές Μαρτίου).

Για τη χρηματοδότηση από την παρούσα Δράση, απαιτείται η υποβολή Αίτησης Χρηματοδότησης σε ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα ανακοινωθεί με τη δημοσίευση της Αναλυτικής Πρόσκλησης της Δράσης, στην οποία θα επισυνάπτονται, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω:

  • Κατάσταση ενεργών δραστηριοτήτων (ΚΑΔ) της επιχείρησης μέσω της ιστοσελίδας TaxisNet
  • Παραστατικά προμήθειας εξοπλισμού και υπηρεσιών για την δημιουργία ή την αναβάθμιση του e-shop της επιχείρησης
  • Αποδεικτικά στοιχεία της δημιουργίας/αναβάθμισης του e-shop (πχ ηλεκτρονική διεύθυνση)
  • Φωτογραφίες του Φυσικού Καταστήματος με εμφανή τα στοιχεία ταυτοποίησης και χωροθέτησης αυτού.

Περιοχή εφαρμογής

Όλη η Ελλάδα χωρίς άλλες διακρίσεις

Όροι και προϋποθέσεις

Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να ικανοποιούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

A. να έχουν ΚΥΡΙΑ δραστηριότητα το ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ (ΚΑΔ 47....... με την εξαίρεση του τομέα της αλιείας και της εμπορίας καπνού και καπνικών προϊόντων)
Β. Οι υφιστάμενες επιχειρήσεις θα πρέπει να έχουν ημερομηνία απόκτησης του ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΔ έως την 30/9/2019
Γ. Οι νεοσύστατες θα πρέπει να έχουν ημερομηνία απόκτησης του ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΔ από 1/10/2019 έως την 7/11/2020
Δ. να διατηρούν Φυσικό Κατάστημα λιανικής πώλησης δηλαδή εμπορικό χώρο που υποδέχεται και εξυπηρετεί πελάτες
Ε. να έχει ανασταλεί από το κράτος λόγο COVID-19 η λειτουργία τους για τουλάχιστον 1 (μία) ημέρα στο διάστημα από την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020 και μετά
ΣΤ. να έχουν ολοκληρώσει (υλοποίηση, τιμολόγηση, εξόφληση και λογιστικοποίηση των σχετικών δαπανών) την περίοδο από 18/03/2020 έως και πριν την υποβολή της αίτησης, την δημιουργία ή την αναβάθμιση ηλεκτρονικού καταστήματος που θα πληροί τις παρακάτω προϋποθέσεις:

  1. να λειτουργεί σε δύο γλώσσες καθώς και σε περιβάλλον κινητών συσκευών – mobile responsive και να δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να ολοκληρώσει ηλεκτρονικά τις αγορές του με δυνατότητα πληρωμής με πιστωτική/χρεωστική κάρτα
  2. να διασφαλίζει την πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία (ΑμΕΑ) στο σύνολο των προσφερόμενων ηλεκτρονικών υπηρεσιών (πιστοποίηση κατά WCAG πρότυπα)
  3. να έχει ενσωματώσει πλήρως την Ευρωπαϊκή οδηγία περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων κατά G.D.P.R.
  4. να έχει εγκατεστημένο ενεργό πιστοποιητικό ασφάλειας SSL certificate

Δαπάνες που καλύπτονται από τη δράση

A. Eξυπηρετητές/διακομιστές (server) για τη φιλοξενία εφαρμογών - λογισμικού απαιτούμενου για την δημιουργία/αναβάθμιση και λειτουργία ηλεκτρονικού καταστήματος, με τα συνοδευτικά στοιχεία του (πληκτρολόγια, οθόνη, κλπ.) και το απαιτούμενο λειτουργικό σύστημα.

B. Αγορά ηλεκτρονικού υπολογιστή για χρήση με σκοπό την διαχείριση του ηλεκτρονικού καταστήματος και των παραγγελιών του (περιορισμένο budget)

Γ. Άλλος τεχνολογικός εξοπλισμός που σχετίζεται με την δημιουργία/αναβάθμιση και την λειτουργία του e-Shop (π.χ. εξοπλισμός δικτύου, Bar code readers, εκτυπωτές, κλπ.)

Δ. Υπηρεσίες σχεδιασμού, ανάπτυξης/αναβάθμισης και διαχείρισης του e-shop, της εκπαίδευσης του προσωπικού, της τεχνικής υποστήριξης του e-shop

E. Ανάπτυξη ή/και πιστοποίηση ψηφιακής πολιτικής ασφάλειας.

Προϋπολογισμός

€ 80.000.000Ο προϋπολογισμός της Δράσης είναι 80.000.000 ευρώ με δυνατότητες αύξησης του ανάλογα με τις συμμετοχές στο πρόγραμμα. Η Δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους - πηγή

Ξεκινήστε σήμερα! Καλέστε μας στο 2310 32 71 91 ή στείλτε μας μήνυμα επιλέγοντας σαν θέμα επιδότηση κατασκευής e-shop μέσο ΕΣΠΑ και συμπληρώνοντας τα ζητούμενα πεδία στη φόρμα επικοινωνίας. Αναλαμβάνουμε ολόκληρη τη διαδικασία της κατάθεσης του φακέλου σας μέσω έμπειρης εταιρείας συμβόλων, και την κατασκευή του e-shop σας καθώς και την μετέπειτα υποστήριξη και ανάπτυξη.

Praxitelis Ikonomidis

Σχετικά με τον συντάκτη

Praxitelis Ikonomidis

Προγραμματιστής και επιχειρησιακός σύμβουλος για θέματα πληροφορικής. 22 χρόνια εμπειρίας σε τεχνολογίες σχεδίασης ιστοσελίδων και κατασκευής e-shop. Ο ιδανικός συνεργάτης σας σε θέματα Internet - web!

Κατασκευή Ιστοσελίδων

Η εταιρεία μας εξειδικεύεται στην κατασκευή ιστοσελίδων και eShop. Εξυπηρετούμε την ευρύτερη περιοχή της Θέρμης στη Θεσσαλονίκη αλλά και πελάτες μας σε ολόκληρη την Ελλάδα. Όλες οι ιστοσελίδες μας είναι responsive, ακολουθώντας τις πιο σύγχρονες τεχνικές σχεδίασης.

I-xperts and Creative
Αλίκη Βουγιουκλάκη, Θέρμη 57001, Θεσσαλονίκη
2310 32 71 91
Γ.Ε.ΜΗ: 037670605000

 Greek Site English Site

Copyright 2022-2023 ©I-xperts and Creative