Προσοχή στους κερδοσκόπους & νεοσύστατες επιχειρήσεις web design

avioid-scam-web-development-companies.jpg
23 Δεκ
2020
από τον/την Praxitelis Ikonomidisκατηγορία: Χρήσιμα Άρθρα

Κάπως έτσι με τα διευρυμένα προγράμματα ΕΣΠΑ και ειδικά το νέο πρόγραμμα που αφορά αποκλειστικά την κατασκευή e-shop με επιδότηση 5000 ευρώ και κάλυψη κατά 100% των εξόδων ξεκίνησε ο πόλεμος των eShop στην Ελλάδα!

Πλέον όλες οι επιχειρήσεις έχουν την ευκαιρεία να αποκτήσουν e-Shop, ίσως και διαφήμιση, υποστήριξη και φιλοξενία εντελώς δωρεάν με συνοπτικές διαδικασίες μέσω ΕΣΠΑ! Αυτό σε συνδυασμό με το lockdown την πτώση των πωλήσεων και το κλείσιμο των καταστημάτων, ώθησε ακόμη και τους πιο σκληροπυρηνικούς επιχειρηματίες να μπούν στη διαδικασία να αποκτήσουν eShop και να ξεκινήσουν να πουλάνε και ηλεκτρονικά.

Παράλληλα όμως, δυστυχώς πολλοί κερδοσκόποι βρήκαν την ευκαιρία του ΕΣΠΑ ως άλλη μια αρπαχτή για να εισπράξουν ζεστό χρήμα, να φτιάξουν υποτυπώδη e-shop και μετά το πέρας του προγράμματος να αφήσουν τον επιχειρηματία στην τύχη του. Χωρίς support, χωρίς βοήθεια στο έλεος του θεού, ή να χρεώνουν υπέρογκα ποσά για after sales support.

Και δυστυχώς με μια έρευνα μας αυτοί οι κερδοσκόποι είναι πολλοί!! Και ανάμεσα τους και μεγάλα ονόματα που ξαφνικά από εντελώς διαφορετικό αντικείμενο πρόλαβαν σε 1 μήνα από την ώρα που ανακοινώθηκε το πρόγραμμα, έκαναν αλλαγή ΚΑΔ στην εφορία δηλώνωντας εταιρεία κατασκευής ιστοσελίδων, έμαθαν προγραμματισμό, προσέλαβαν προσωπικό και απέκτησαν και 10 χρόνια εμπειρίας! Στην Ελλάδα του "χαλαρά" και του "έλα μωρέ" όλα αυτά!

Η εμπειρία μου έχει δείξει ότι η κατασκευή ενός eShop ΔΕΝ είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Απαιτεί μεγάλη εμπειρία χρόνων, μελέτη των συστημάτων, γνώσεις προγραμματισμού και μεγάλο portfolio ώστε να θεωρηθεί κάποιος έμπειρος web developer και με ικανότητες στο να στήνει και να ρυθμίζει e-shops. Επαγγελματίας δεν γίνεσαι σε 1 μήνα.

Το ίδιο ισχύει φυσικά και για την δυνατότητα του να παρέχεις ώς επιχείρηση support σε οποιοδήποτε πρόβλημα τεχνικής φύσης προκύψει ΜΕΤΑ την πρώτη εγκατάσταση. Γιατί φυσικά η συνεργασία δεν σταματάει στην αρχική κατασκευή. Η σωστή εταιρεία web development/design πρέπει να υποστηρίζει τον πελάτη σε όλο το φάσμα, να τον αναβαθμίζει, να τον συμβουλεύει και να έχει μια διαρκή επαφή μαζι του.

Γι αυτό, μεγάλη προσοχή σε ποια εταιρεία θα αναθέσετε την κατασκευή του e-shop σας! ΜΗΝ εμπιστεύεστε εταιρείες - φαντάσματα, κερδοσκόπους, απατεώνες που άνοιξαν τώρα και επιδώκουν να εκμεταλλευτούν τα ευνοϊκά προγράμματα του ΕΣΠΑ και να πουλήσουν στους επιχειρηματίες φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Οι ίδιες αυτές εταιρείες, αφού ολοκληρωθούν τα προγράμματα, θα κλείσουν, δεν θα απαντάνε σε τηλέφωνα ή θα χρεώνουν όπως προανέφερα, τεράστια ποσά για support.

Οι ευκαιρίες να αποκτήσετε e-shop είναι πολλές. Άνοιξαν και ξεκίνησαν πολλά προγράμματα που μπορείτε να επωφεληθείτε, αλλά ΜΕΓΑΛΗ προσοχή στην εταιρεία που θα εμπιστευθείτε. Ζητήστε τους portfolio να δείτε τα έργα τους. Ζητήστε τους να σας ενημερώσουν πόσα χρόνια έχει που άνοιξαν, τι εμπειρία υπάρχει και πώς θα σας υποστηρίξουν και μετά την αρχική κατασκευή του e-shop.

Για την I-XPERTS & CREATIVE μετράει πάνω από όλα ο σεβασμός στον πελάτη και η υποστήριξη. Γι αυτό είμαστε δίπλα σας να σας συμβουλέψουμε σε κάθε σας βήμα στον τομέα μας και να σας προφυλάξουμε από λάθος βήματα.

ΖΗΤΗΣΤΕ ΣΥΜΒΟΥΛΗ
Praxitelis Ikonomidis

Σχετικά με τον συντάκτη

Praxitelis Ikonomidis

Προγραμματιστής και επιχειρησιακός σύμβουλος για θέματα πληροφορικής. 22 χρόνια εμπειρίας σε τεχνολογίες σχεδίασης ιστοσελίδων και κατασκευής e-shop. Ο ιδανικός συνεργάτης σας σε θέματα Internet - web!

Κατασκευή Ιστοσελίδων

Η εταιρεία μας εξειδικεύεται στην κατασκευή ιστοσελίδων και eShop. Εξυπηρετούμε την ευρύτερη περιοχή της Θέρμης στη Θεσσαλονίκη αλλά και πελάτες μας σε ολόκληρη την Ελλάδα. Όλες οι ιστοσελίδες μας είναι responsive, ακολουθώντας τις πιο σύγχρονες τεχνικές σχεδίασης.

Πλατεία Παραμάνα 10, Θέρμη, Θεσσαλονίκη
2310 32 71 91

 Greek Site English Site

copyright 2020 © i-xperts.gr