Νέα έκδοση PrestaShop 1.7

eb10d95bdfbf4b62971fe4de65f6c4.png
27 Φεβ
2018
από τον/την Praxitelis Ikonomidisκατηγορία: Τεχνολογικά Νέα

Σας παρουσιάζουμε την νέα βελτιωμένη έκδοση του PrestaShop 1.7 η οποία αναβαθμίστηκε από την παλιότερη έκδοση PrestaShop 1.6 με σκοπό να διορθωθούν κάποια σημαντικότατα προβλήματα και σχεδιαστικά λάθη της παλιότερης έκδοσης.

Τι είναι το PrestaShop?

Το PrestaShop 1.7 είναι μια πλατφόρμα ηλεκτρονικού καταστήματος ανοικτού κώδικα - open source ευρέως διαδεδομένη και με πολυάριθμα τεχνικά χαρακτηριστικά. Αποτελείται από ένα ιδιαίτερα εύχρηστο περιβάλον διαχείρισης όπου μπορείτε να καταχωρείτε τα προϊόντα σας και να διαχειρίζεστε τις Online παραγγελίες σας ακόμη και αν έχετε ελάχιστη εξοικίωση με την τεχνολογία.

Αποφάσισα να παρουσιάσω την νέα έκδοση αφού έκλεισε ήδη 1μιση χρόνο από τότε που πρωτοκυκλοφόρησε. Και αυτό για να εξαληφθούν οι παιδικές ασθένειες, να γίνουν οι πρώτες αναβαθμίσεις και φυσικά να σταθεροποιηθεί σαν πλατφόρμα. Έτσι τη στιγμή που γράφτηκε το άρθρο, το PrestaShop είναι πλέον στην έκδοση 1.7.2.5 και παρέχει μια πληθώρα τεχνικών χαρακτηριστικών και ένα ιδιαίτερα εξελιγμένο Responsive περιβάλλον εργασίας που θεωρείτε κορυφαίο σε σχέση με άλλες ανταγωνιστικές πλατφόρμες.

Τι είναι αυτό όμως που κάνει τόσο μεγάλη διαφορά και κατατάσει το PrestaShop 1.7 στην κορυφή? Γιατί να το προτιμήσετε από την παλιότερη έκδοση 1.6 ή από άλλα ανταγωνιστικά πακέτα όπως το WooCommerce, OpenCart, Magento κτλ?


Προσανατολισμός στον Χρήστη - φιλικό περιβάλον

Οι προγραμματιστές του PrestaShop 1.7 κάθισαν και μελέτησαν ιδιαίτερα την φόρμα καταχώρησης και επεξεργασίας προϊόντων. Εντόπισαν σημαντικά τεχνικά προβλήματα και παράγοντες που καθυστερούσαν το χρήστη σε παλιότερες εκδόσεις (1.6) και σχεδίασαν εκ νέου ολόκληρο το μηχανισμό επεξεργασίας/καταχώρησης προϊόντων.

Πλέον ο διαχειριστής μπορεί να καταχωρεί ένα νέο προϊόν έχοντας σε μια σελίδα όλα τα απαραίτητα πεδία σωστά δομημένα χωρίς να καθυστερεί ή να χάνεται στην πληροφορία. Οποιαδήποτε αλλαγή σε προϊόν γίνεται εύκολα και γρήγορα αλλά κυρίως λειτουργικά.

Η σελίδα επεξεργασίας του προϊόντος φορτώνει ταχύτατα, ακόμη και αν είναι φορτωμένο με χαρακτηριστικά ή ιδιότητες και ο χρήστης δεν περιμένει να ενεργοποιηθεί το κουμπί Αποθήκευσης (σημαντικό πρόβλημα σε παλιότερες εκδόσεις). Επιπλέον έχει μειωθεί αισθητά ο χρόνος που απαιτείται για την καταχώρηση ενός προϊόντος λόγο της αναδιάταξης και ανασχεδιασμού των ενοτήτων. Ο χρήστης μπορεί πλέον με drag & drop να ανεβάζει όλες τις φωτογραφίες του προϊόντος μαζικά. Σημαντικά έχει απλοποιηθεί και η διαδικασία αντιστοίχησης χαρακτηριστικών ή ιδιοτήτων (χρώμα/μέγεθος)

Γρήγορη αναζήτηση: Προσθέθηκε πεδίο γενικής αναζήτησης στο πάνω μέρος της σελίδας με το οποίο ο διαχειριστής μπορεί να αναζητήσει γρήγορα μία εγγραφή στην ενότητα που επιθυμεί χωρίς να πάει από το μενού.

Μεταφράσεις: Σημαντικές αλλαγές έχουν γίνει στη σελίδα διαχείρισης των μεταφράσεων. Πλήρης επανασχεδίαση και εδώ, διευκολύνει ιδιαίτερα τον χρήστη για να βρεί και να διορθώσει κάποιο κείμενο ή μετάφραση στο site του. Προστέθηκε το φίλτρο αναζήτησης κάποιου κειμένου και όλες οι μεταφράσεις είναι πλήρως επεξηγηματικές.

Modules - Πρόσθετα: Σχεδιασμός εκ νέου και της σελίδας των modules ώστε να διευκολύνει το χρήστη στην εύρεση ενός Module. Τα modules - πρόσθετα εμφανίζονται ταξινομημένα (ποια χρησιμοποιεί ο χρήστης περισσότερο, ενεργά, ανενεργά κτλ) και υπάρχει επιπλέον η σελίδα της PrestaShop που εμφανίζει τον πλήρη κατάλογο των Modules με δυνατότητα αναζήτησης και επιπλέον αγοράς LIVE μέσα από το κατάστημα.


Ταχύτητα - Χρόνοι Απόκρισης

Το PrestaShop 1.7 είναι ταχύτατο! Σημαντικές ενέργειες και ανακατασκευές σε όλο το φάσμα των ενοτήτων έχουν γίνει με σκοπό την αύξηση της ταχύτητας απόκρισης των σελίδων τόσο στο e-shop frontdesk όσο και στο διαχειριστικό (backoffice). Στην νέα έκδοση του PrestaShop έχει ελαφρυνθεί κατά πολύ ο κώδικας, έχουν αφαιρεθεί παλιοί κώδικες που καθυστερούσαν στο φόρτωμα των σελίδων και έχει βελτιστοποιηθεί ο υπάρχον κώδικας (Minification - file merging). Επιπλέον, τα themes της έκδοσης 1.7 που κατασκευάζονται τηρούν αυστηρότερες προδιαγραφές με σκοπό να ελαχιστοποιούν τους χρόνους φορτώματος

Praxitelis Ikonomidis

Σχετικά με τον συντάκτη

Praxitelis Ikonomidis

Προγραμματιστής και επιχειρησιακός σύμβουλος για θέματα πληροφορικής. 22 χρόνια εμπειρίας σε τεχνολογίες σχεδίασης ιστοσελίδων και κατασκευής e-shop. Ο ιδανικός συνεργάτης σας σε θέματα Internet - web!

Κατασκευή Ιστοσελίδων

Η εταιρεία μας εξειδικεύεται στην κατασκευή ιστοσελίδων και eShop. Εξυπηρετούμε την ευρύτερη περιοχή της Θέρμης στη Θεσσαλονίκη αλλά και πελάτες μας σε ολόκληρη την Ελλάδα. Όλες οι ιστοσελίδες μας είναι responsive, ακολουθώντας τις πιο σύγχρονες τεχνικές σχεδίασης.

Πλατεία Παραμάνα 10, Θέρμη, Θεσσαλονίκη
2310 32 71 91

 Greek Site English Site

copyright 2020 © i-xperts.gr